Revolta in sportul american dupa ce Trump a interzis accesul in SUA a cetatenilor din 7 tari

Revolta in sportul american dupa ce Trump a interzis accesul in SUA a cetatenilor din 7 tari

Lumea sportului american si-a exprimat indignarea in fata interdictiei de a intra pe teritoriul Statelor Unite a cetatenilor din mai multe tari majoritar musulmane, in urma decretului semnat de presedintele Donald Trump, informeaza L'Equipe.

Parafat vineri, decretul promulgat de Donald Trump interzice accesul pe teritoriul american a cetatenilor proveniti din sapte tari din Orientul Mijlociu (chiar si cei care detin dubla nationalitate) - Siria, Iran, Irak, Sudan, Yemen, Libia si Somalia. Aceasta decizie, supranumita "Muslim Ban", a perturbat lumea sportului american. Contrar campaniei prezidentiale in care Trump, candidat republican, a beneficiat de sustinerea unor nume cu greutate din lumea sportului, de aceasta data toti acestia se pronunta impotriva acestei masuri.

Printre primii care au reactionat s-au numarat cei de confesiune musulmana, cum ar fi Nazr Mohammed, recent retras din campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), care a postat un mesaj pe contul sau de Twitter. "Este o zi dificila cand descoperi ca atat de multe persoane pe care ii considerai prieteni sau fani te detesta. Pe voi si in tot ce credeati", a spus fostul campion din 2005 cu San Antonio Spurs.

Si alte voci s-au alaturat rapid protestatarilor, printre care fostul jucator din NBA Steve Nash, fostul coordonator de joc al echipei Los Angeles Lakers.

Citeste si:Donald Trump




VIDEO PROTVPLUS.RO

Focar de coronavirus la un renumit spital din București. Cum a reușit o asistentă să-și infecteze colegii
BRAT