FOTE 2023 Alexandra Ștefania Uță Bianca Maria Tița Maria Denisa Capotă Ștefania Balint Atletism

GALERIE FOTO Superbele fete din ștafeta României au dat lovitura la FOTE 2023! ”AUUUUUR cu record al competiției”

Bianca Maria Tița, Ștefania Balint, Maria Denisa Capota și Alexandra Ștefania Uță au adus titlul pentru Team Romania.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Iulie 2023, 14:56
Data actualizarii: Sambata 29 Iulie 2023, 15:06

”AUUUUUR cu record al competiției, ștafeta feminină a ROOMÂÂNIIIEEEI!!!”, a postat Comitetul Olimpic și Sportiv Român după succesul de sâmbătă de la FOTE 2023 (Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Maribor din Slovenia).

”Ștafeta feminină mixtă (100x200x300x400 m) a României  a cucerit un  AUUUR URIAȘ pentru TEAM ROMÂNIA!

Bianca Maria Tița, primul schimb, Ștefania Balint, schimbul 2, Maria Denisa Capota, schimbul 3 și Alexandra Ștefania Uță, ultimul schimb, și-au învins adversarele la capătul unei finale de poveste!

O finală de poveste: ”A zburat spre aur”

Vedeta incontestabilă a cursei a fost Ștefania Uță care a alergat ultimii 400 m. De fapt alergat este prea puțin spus. 

Eleva antrenoarei Alina Enescu a zburat spre AUR. Ștefi a preluat ștafeta de pe poziția a 4-a,  dar a venit ca o vijelie din spate și s-a alăturat plutonului fruntaș. 

Înainte de ultima turnantă, era a treia și părea că bătălia pentru aur se va da între reprezentatele Cehiei și Italiei, aflate în frunte. 

Ștefania a spulberat însă toate pronosticurile! Pe ultima sută de metri cu o dezinvoltură uluitoare a trecut de italiancă, poziția a doua, și a levitat pe lângă cehoaică trecând linia de sosire parcă fără niciun efort. 

Ștefania Uță și-a luat o frumoasă revanșă din finala de la 400 m garduri, unde a trebuit să se mulțumească cu argintul, demostrând că este o MARE atletă, care cu siguranță va avea un cuvânt greu de spus în atletism în viitor!”, a precizat sursa citată.

Tot sâmbătă, cu puțin timp înainte de succesul fetelor, atletul tulcean Alin Şavlovschi a câștigat și el medalia de aur la 200 m obstacole.

Info și foto: COSR

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!