Chelsea ia MASURI: vrea sa-i prinda pe rasistii de la Paris! Cel care a filmat e INGROZIT: "Am auzit ceva de o INJUNGHIERE!"

Chelsea ia MASURI: vrea sa-i prinda pe rasistii de la Paris! Cel care a filmat e INGROZIT: "Am auzit ceva de o INJUNGHIERE!"

Clubul londonez a luat atitudine impotriva suporterilor care au agresat un barbat de culoare la metroul din Paris.

Ei se urcasera intr-un tren si asteptau sa plece din statie spre stadion, numai ca usile nu erau inchise, inca. Un tanar de culoare a vrut si el sa intre in metrou si nu a fost lasat sa intre, iar fanii englezi l-au impins afara din vagon, de mai multe ori!

Totul a fost filmat, astfel ca s-a putut auzi destul de clar ce strigau londonezii: "Suntem rasisti, suntem rasisti si asa ne place sa fim!" - VIDEO AICI

CLUBUL A REACTIONAT DUR!

Chelsea a anuntat ca este total impotriva gesturilor pe care le-au facut fanii sai in statia Richelieu - Drouot din Paris inainte de meciul dintre PSG si Chelsea. Cei de la The Guardian au obtinut filmarea, exclusiv, iar acum se tem ca echipa din Londra sa nu suporte si o sanctiune din partea UEFA pentru aceste incidente. Daca se vor lua masuri din partea forului european va fi vorba, cel mai probabil, despre o amenda.

"Aceasta atitudine este respingatoare si nu are ce sa caute in fotbal sau in societate. Suntem de acord cu orice masuri penale impotriva celor implicati, iar daca vor fi indentificati si sunt suporteri care merg la stadion la meciurile de acasa ale noastre, vom merge pana la interzicerea lor", anunta Chelsea intr-un comunicat.

"Am iesit de la serviciu, am mers pe acel peron, unde am vazut ca spiritele erau agitate, asa ca am inceput sa filmez scena. Chiar m-am temut pentru siguranta mea, mai ales ca am auzit un fan de-ai lui Chelsea spunand ceva despre injunghierea cuiva! Cred ca se referea la un suporter al lui PSG, care se afla pe peron", a spus Paul Nolan pentru The Guardian, britanicul rezident la Paris care a filmat scena de la metrou.

Dupa acel incident de la metrou, politia a intervenit cu gaze lacrimogene in apropierea stadionului Parc des Princes, unde au avut loc alte evenimente neplacute cauzate de suporterii britanici.

Si editorul revistei fanilor lui Chelsea, David Johnstone a vorbit despre scena de la metrou:

"Probabil ca din cauza faptelor pe care le-au facut, sa zic, 6-7 suporteri ai lui Chelsea, imaginea clubului va avea de suferit, iar toti suporterii nostri vor fi acuzati de rasism si etichetati astfel. Cred ca majoritatea fanilor este dezgustata de ceea ce s-a intamplat in metrou la Paris.

Cei 2000 de suporteri ai lui Chelsea care au mers la Paris nu trebuie sa uite ca sustin un club patronat de un evreu (n.r. Abramovich), iar majoritatea jucatorilor sunt de culoare sau de alta nationalitate", a spus Johnstone pentru BBC Radio.

In plus, The Guardian si-a asumat un rol in aceasta poveste, in care le cere cititorilor sai sa trimita orice fel de informatie care ar putea ajuta la identificarea celor care l-au agresat pe acel barbat in metroul din Paris.

VIDEO PROTVPLUS.RO

2020, un an negru. Câte mii de români ar fi murit de Covid fără să se ştie
BRAT
Modifică setările cookies