Promo

(P) Ce poate să facă iPhone 13 Pro și cum te poți bucura de el mai mult timp?

În acest an, rețeta Apple pentru iPhone 13 Pro aduce camere foarte bune, performanță superioară față de modelele precedente, un ecran mai mare dar și autonomie mai lungă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Octombrie 2021, 12:35
Data actualizarii: Luni 25 Octombrie 2021, 12:37

Printre cele mai importante funcții pe care le aduce iPhone 13 Pro se află ecranul ProMotion, noul display Apple de 120Hz. Acesta poate să scadă automat rata de împrospătare a ecranului până la 10Hz, în funcție de activitatea pe care o desfășurați pe dispozitiv, pentru a păstra bateria mai mult timp.

Așa cum am spus mai sus, capacitatea bateriei a fost mărită, iar Apple nu spune câți mAh aveți sub “capotă”, însă nu veți observa mari diferențe în utilizare, pentru că au fost adăugați alți factori ce consumă mai multă baterie, cum ar fi ecranul mai mare.

Camerele au fost îmbunătățite față de cele ale modelului precedent. Pe spate regăsim camere wide, ultra-wide și tele, fiecare beneficiind acum de stabilizare optică, chiar și zoom-ul 3x este stabilizat optic. Modul de noapte poate fi folosit pe toate cele trei camere, iar senzorii camerelor wide și ultra-wide au fost măriți și au o diafragmă mai deschisă pentru a obține cadre mai luminoase. A fost adăugat și un mod macro alături de funcții suplimentare pentru fotografii și filmări.

În condiții de lumină scăzută veți obține mai multe detalii și poze mai clare, iar zgomotul de fond, acei purici prezenți pe imagini vor fi din ce în ce mai puțini. Noul iPhone 13 Pro va fi mai rapid în fotografiere, iar camera ultra-wide are acum autofocus și puteți obține cadre mai bune.

Pe partea de video avem filmare 4K la 60 de cadre pe secundă cu Dolby Vision HDR, iar ulterior unei actualizări pe care Apple a anunțat-o veți putea filma ProRes 4K la 30 de cadre pe secundă, un mod brut de filmare, preferat de videografi, acolo unde se poate ajusta foarte ușor colorizarea cadrelor. De asemenea, dacă aveți modelul 128GB, funcția ProRes va fi limitată la 1080p cu 30 de cadre pe secundă, din cauza spațiului de stocare insuficient.

Pe partea frontală, notch-ul e mai mic, iar camera este de 12 megapixeli, cu acces la funcția Cinematic, filmare 4K HDR Dolby Vision și fotografii Smart HDR 4. De asemenea, camera TrueDepth funcționează cu filtrele folosite pe rețelele sociale și o să vă puteți bucura de un aspect mai bun de sticlă, precum fotografiile făcute cu un obiectiv de cameră profesională. Pe partea frontală puteți folosi în continuare deblocarea facială, însă lipsește senzorul pentru deblocarea cu amprentă.

La capitolul performanță, iPhone 13 Pro folosește cel mai nou chipset Apple, A15, cu șase nuclee la procesor și cinci nuclee la placa video.

O zi întreagă de utilizare nu e o problemă pentru acest telefon. Chiar și folosind camera pentru câteva fotografii și filmări, chiar și cu momente de folosit hotspot-ul sau chiar navigația și alte funcții ce consumă din baterie, iPhone 13 Pro rezistă până ajungeți lângă o priză. Telefonul suportă și încărcarea MagSafe, însă nu veți regăsi un conector USB-C încă, poate pe viitor.

Foarte important, dacă doriți să vă bucurați de noul vostru telefon o perioadă mai lungă de timp, este să folosiți huse de protecție ce împiedică distrugerea ecranului sau spatelui telefonului, protejându-l împotriva loviturilor sau chiar căzăturilor. De asemenea, poate aveți nevoie de accesorii audio, sau un încărcător mai bun, un cablu mai lung. Toate aceste accesorii vă fac viața mai ușoară și vă fac să vă iubiți mai mult telefonul.

CITESTE SI
Modifică setările cookies