GALERIE FOTO „Lucrurile merg rău” Nadal, îngrijorat înainte de Indian Wells: ce a spus despre retragerea din tenis

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Martie 2024, 08:11
Data actualizarii: Luni 04 Martie 2024, 08:10

Novak Djokovic, Jannik Sinner și Carlos Alcaraz sunt favoriții ediției 2024 a turneului ATP Masters 1000 de la Indian Wells (6 - 17 martie). 

Finalist al turneului ATP Masters 1000 de la Indian Wells în 2022, Rafael Nadal (37 de ani) s-a întors în California, doi ani mai târziu, cu mult mai multe gânduri și mai puține speranțe referitoare la un rezultat bun pe Coasta de Vest a Americii.

Tenismenul din Manacor crede că, în acest moment, este mai probabil ca sezonul 2024 să fie ultimul din cariera sa, amintind că stagiunea de zgură va fi principalul său obiectiv, în ceea ce privește atingerea vârfului de formă. 

Nadal nu știe cu siguranță, dar crede că 2024 va fi ultimul sezon al carierei sale

  • Incredibil, dar adevărat: Rafael Nadal ocupă locul 654 în clasamentul ATP. 

„Pregătirea pentru Indian Wells a fost proastă, iar pentru Brisbane a fost bună. Pentru mine, prioritatea este să încerc să ies nevătămat din acest turneu.

Orice a mai rămas în rezervor trebuie să rămână pentru sezonul pe zgură, care poate sau nu să fie ultimul din cariera mea. Încă nu am decis nimic 100%. În acest moment, lucrurile merg în această direcție. 

Nadal a ieșit campion la Indian Wells de trei ori: în 2007, în 2009 și în 2013

„În ultimii doi ani, nu am putut să joc. Viața îți arată drumul. Cum îmi imaginam despărțirea mea de tenis? La început, nu mi-am imaginat-o pentru că atunci când începi să îți imaginezi ceva, înseamnă că ești mai aproape de acest moment.

Nu a fost un lucru pe care îl aveam în minte. Mi-ar plăcea să îmi iau la revedere în mod corespunzător, fiind competitiv și bucurându-mă pe teren. Dacă acest lucru este posibil sau nu, timpul va decide,” a spus Rafael Nadal în California, conform Tennis Head

În 2024, Nadal a debutat cu două victorii în turneul ATP 250 de la Brisbane, în detrimentul adversarilor Jason Kubler și Dominic Thiem, dar a cedat a treia partidă în fața australianului Jordan Thompson, care, între timp, a ieșit campionul turneului ATP 500 de la Acapulco. 


Declarațiile Simonei Halep după încheierea celor trei zile de audieri la TAS

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!