„Cine mai crede o bielorusă acum?” Sabalenka ripostează în cazul ucrainencei retrase de la Indian Wells

Aryna Sabalenka Lesia Tsurenko Tenis WTA WTA Indian Wells Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 18 Martie 2023, 18:53
Data actualizarii: Sambata 18 Martie 2023, 18:55

Bielorusa Aryna Sabalenka nu crede că i-a făcut vreun rău ucrainencelor din circuitul WTA. 

Aryna Sabalenka (24 de ani, 2 WTA) s-a calificat în finala turneului WTA 1000 de la Indian Wells. Campioana Openului Australian a învins-o pe a șaptea jucătoare a lumii, Maria Sakkari, din Grecia, scor 6-2, 6-3. 

Victoria a fost urmată de o intervenție a sportivei din Belarus la conferința de presă, prin care i-a transmis ucrainenei Lesia Tsurenko că nu este vinovată de retragerea sa din competiție. Sabalenka a precizat că nu consideră că le-a făcut vreun rău ucrainencelor, în contextul războiului. 

Aryna Sabalenka, despre ucrainence: „Există multă tensiune între noi. Eu nu le pot controla emoțiile.”

Mai devreme în această săptămână, Lesia Tsurenko s-a retras înaintea turului trei al competiției de la Indian Wells, pe care urma să îl dispute contra Arynei Sabalenka.

Decizia ar fi fost cauzată de un atac de panică acuzat de Tsurenko, în urma unei discuții controversate purtate cu președintele WTA. Ulterior, Sabalenka a fost acuzată de antrenorul kievencei, Nikita Vlasov, că ar susține războiul din Ucraina. 

„Nimeni nu poate controla emoțiile altora. Cred că WTA face ce poate mai bine pentru a le gestiona și susține ambele tabere. Sigur că există multă tensiune între noi. Eu nu le pot controla emoțiile. Și eu am trecut prin multe lucruri, dar nu pot să spun nimic; cine mai crede o bielorusă acum? 

Eu încă cred că nu le-am făcut nimic rău ucrainencelor, nici eu, nici rusoaicele, nici bielorusele nu au făcut nimic rău. Unele dintre noi chiar le ajutăm. Cred că retragerea lui Tsurenko a fost mai degrabă în urma atacului de panică decât din cauza situației politice.

Am avut o situație dură anul trecut, cu antrenorul ei, a fost din cauza comportamentului său față de mine. Cred că el pune prea multă presiune pe ea, iar de asta s-a întâmplat acest lucru.

Nu are nicio legătură cu WTA. Ei își fac treaba. Ce pot să facă mai mult? Niciunul dintre noi nu are control asupra acestei situații. Toți încercăm să ne menținem calmul în vestiare. Trebuie să înțelegem că nu e vina noastră, iar noi le înțelegem pe ucrainence și simțim momentul greu, alături de ele,” a declarat Aryna Sabalenka, la Indian Wells, notează Sportskeeda

Elena Rybakina este numele adversarei pe care Aryna Sabalenka o va înfrunta în finala turneului WTA 1000 de la Indian Wells. La Melbourne, Sabalenka a învins-o pe kazahă în ultimul act, scor 4-6, 6-3, 6-4. 


„Interviul de 10”, cu Jaqueline Cristian: „Am început tenisul datorită Sharapovei”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!