VIDEO Ultimele cuvinte ale Soranei Cîrstea, înainte de a juca în sferturile US Open 2023

Sorana Cirstea Karolina Muchova US Open 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 05 Septembrie 2023, 16:58
Data actualizarii: Marti 05 Septembrie 2023, 16:58

Sorana Cîrstea (30 WTA) va primi replica numărului 10 mondial, Karolina Muchova, în faza ultimelor opt jucătoare rămase în competiție la US Open. 

Sorana Cîrstea (33 de ani, 30 WTA) se mândrește de faptul că a reușit să se bucure, în sfârșit, de proces, și nu doar de rezultate, la invitația noului său antrenor, Thomas Johansson

În conferința de presă organizată după victoria cu Belinda Bencic, din optimile de finală ale Openului American, jucătoarea din Târgoviște a afirmat că se bucură că a dat tot ce a avut mai bun în ultimele două sezoane și a admis că s-ar fi simțit bine chiar și în cazul în care nu ar fi reușit calificarea în faza ultimelor opt jucătoare. 

Sorana Cîrstea: „De când lucrez cu Thomas Johansson, am început să mă bucur de antrenamente.”

„De când lucrez cu Thomas Johansson, am început să mă bucur de antrenamente. Întotdeauna așteptam cu nerăbdare meciurile, eram competitivă - mereu mi-au plăcut meciurile mai mult decât antrenamnetele -, dar acum am început să savurez inclusiv pregătirea, călătoritul, lucrurile mici. 

Totul face parte din cariera de jucătoare de tenis. Cred că asta va face diferența, de acum încolo, faptul că nu mai sunt atât de concentrată pe rezultate, pe destinație, ci pe munca de zi cu zi, pe efortul de a mă bucura de ziua de astăzi având cea mai bună atitudine, fără a mă gândi la ziua de mâine,” a declarat Sorana Cîrstea, în fața jurnaliștilor prezenți la New York.

„Am început să savurez inclusiv antrenamentele, călătoritul, lucrurile mici. Totul face parte din carieră.”

Explicând secretul din spatele celor patru succese legate la Flushing Meadows, Sorana Cîrstea a replicat, spunând: „Nu cred că e vreo magie sau vreun secret. Mi-aș fi dorit să am așa ceva. Mai devreme sau mai târziu, dacă depui munca grea, rezultatele vor veni.

În ultimele două săptămâni am fost puțin frustrată, pentru că am pierdut meciuri strânse - la Washington, Montreal și la Cincinnati - și i-am spus lui Thomas că nu înțeleg de ce nu vin victoriile. Făceam tot ce trebuia, jucam bine, m-am îmbunătățit mental, iar el mi-a spus să continui, asigurându-mă că rezultatele vor urma.

De asemenea, chiar dacă rezultatele nu vin, măcar seara îți poți pune liniștită capul pe pernă, știind că ai dat tot ce ai avut,” a completat Sorana Cîrstea. 

Sorana Cîrstea va avea șansa calificării în semifinalele turneului de la US Open miercuri, 6 septembrie, de la ora 02:00. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!