VIDEO „Totul e mai rău când arbitrezi tu. Ar trebui să fii concediat.” Nick Kyrgios, cocktail de nervi la Miami: a fost penalizat drastic

Nick Kyrgios ATP 1000 Miami ATP Masters 1000 Miami 2022 Carlos Bernardes Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2022, 08:30
Data actualizarii: Miercuri 30 Martie 2022, 09:02

Nick Kyrgios a intrat într-un nou conflict cu arbitrul Carlos Bernardes și a sfârșit turneul ATP Masters 1000 de la Miami cu nervii la pământ. 

Dacă săptămâna trecută s-a încheiat cu Nicholas Kyrgios învingându-i pe Andrey Rublev (7 ATP) și Fabio Fognini (34 ATP) cu prețul a doar nouă game-uri pierdute, jucătorul din Australia a părăsit competiția în faza optimilor de finală arătându-și din nou limitele temperamentului.

Nick Kyrgios (26 de ani, 102 ATP) a fost învins de Jannik Sinner (20 de ani, 11 ATP), scor 7-6, 6-3, dar nu fără să producă un nou spectacol al nervilor și al nesportivității. 

Nick Kyrgios și-a rupt racheta, a insultat arbitrul și a pierdut un game fără să îl joace

Totul a plecat la scorul de 4-4 în primul set, când stația arbitrului de scaun a fost pornită în timpul unui schimb de mingi, care a trebuit reluat. 

Kyrgios nu a suportat situația, când Sinner a servit as, la reluarea punctului și l-a luat la rost pe oficialul Carlos Bernardes: „Ar trebui să fii concediat chiar acum! Cum e posibil așa ceva? Cum e posibil?! Turul al 4-lea la Miami, unul dintre marile turnee, iar voi nu puteți să vă faceți treaba pentru care sunteți plătiți. E jenant, jenant!”, i-a spus Kyrgios arbitrului de scaun

„Și tu ai putea să arbitrezi mai bine,” i-a spus Kyrgios unui prieten din tribune

„Ce anume e comportament nesportiv?”, l-a întrebat Kyrgios pe Bernardes, dezvăluind că tot ce a făcut a fost să spună că un prieten din tribune ar putea să arbitreze mai bine decât oficialul meciului. 

În pauza dintre game-uri imediat următoare, Kyrgios și-a continuat plângerile, criticând calitatea arbitrajului în tenis: „Luați-vă un set nou de arbitri, oamenii ăștia nu-s în stare nici să-și facă nevoile. E o glumă! Scăpați de fiecare om din staff și luați-o de la zero. Vă ajut eu să conduceți sportul ăsta, dacă nu sunteți în stare. O pot face de 100 de ori mai bine. Voi habar nu aveți!”, a spus Kyrgios, notează GSP

Lumea lui Nick Kyrgios s-a prăbușit în tiebreak-ul setului întâi, când, la scorul de 5-3, Nick Kyrgios a vorbit cu publicul în timpul meciului și a fost sancționat cu pierderea unui punct. Kyrgios a comis dublă greșeală la minge de set, după care s-a angajat într-un conflict verbal cu arbitrul Carlos Bernardes.

Rupându-și racheta imediat ce a ajuns pe banca de odihnă, Nick Kyrgios a primit o pedeapsă dublată, Carlos Bernardes pedepsindu-l cu un game. Totul a devenit ireal, când, înainte de începerea setului secund, un fan a intrat în teren, iar Nick Kyrgios i-a făcut plăcerea de a face o poză cu acesta.

Jannik Sinner, rămas în tăcere în tot acest timp, a reluat partida de la scorul de 7-6, 1-0, având break avantaj în setul secund fără să miște un deget. 

„Terenul e cel mai rău. Spectatorii sunt cei mai răi. Totul e mai rău când arbitrezi tu. E de necrezut. Aici e Miami, jucăm turul patru, iar ei nu pot să-și facă meseria. Aduceți arbitri noi,” a completat Kyrgios, nemulțumit complet de maniera în care Carlos Bernardes a gestionat partida.

Sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1000 de la Miami  

  • Jannik Sinner (11 ATP) - Francisco Cerundolo (103 ATP) 
  • Casper Ruud (8 ATP) - Alexander Zverev (4 ATP) 
  • Carlos Alcaraz (16 ATP) - Miomir Kecmanovic (48 ATP) 
  • Daniil Medvedev (2 ATP) - Hubert Kurkacz (10 ATP)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!