Surclasate de Iga Swiatek, Emma Răducanu și Naomi Osaka au câștigat mai mulți bani în 2022: reacția numărului 1 WTA

Iga Swiatek cele mai bogate sportive emma raducanu Naomi Osaka Top 10 Forbes Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 26 Decembrie 2022, 11:05
Data actualizarii: Luni 26 Decembrie 2022, 11:23

Iga Swiatek a reacționat la sumele mai mari câștigate în 2022 de Naomi Osaka și Emma Răducanu, jucătoare pe care le-a depășit categoric pe terenul de tenis.

Raportul Forbes care a surprins numele celor mai bogate sportive în 2022 a fost suprapopulat de tenismene, însă performanța sportivă nu a contat mai presus de reputația jucătoarelor în publicitate.

Naomi Osaka, cu $51,1 milioane, a fost sportiva cu cele mai mari venituri înregistrate în acest an, în ciuda faptului că $50 de milioane din suma totală au provenit din apariții în reclame și contracte de sponsorizare. 

Iga Swiatek: „Banii nu sunt motivația mea, dar simt că îmi pot extinde afacerile.”

Surclasate din punct de vedere sportiv de Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA), Naomi Osaka, Serena Williams și Emma Răducanu au câștigat $51,1 milioane, $41,3 milioane, respectiv $18,7 milioane, mai mult decât jucătoarea poloneză care s-a îmbogățit cu $14,9 milioane în 2022, dintre care însă doar $9,9 milioane au fost adjudecate din rezultatele obținute pe teren.

Reacționând la aceste rezultate financiare, Iga Swiatek a spus: „Banii nu sunt motivația mea, dar partea delicată e că eu i-am câștigat pe teren, iar alte jucătoare au obținut banii din sponsorizări. Există o diferență și simt că îmi pot extinde afacerile puțin,” a fost replica polonezei Igăi Swiatek, notează jurnalista Reem Abulleil.

Iga Swiatek se confruntă momentan, la fel ca Simona Halep, cu problema audienței micite, în comparație cu sportive precum Emma Răducanu sau Serena Williams, care se bucură de audiențe mari, căutate mai intens în marketing, din Marea Britanie, respectiv SUA. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!