7 din cele mai bogate 10 sportive ale anului 2022 sunt jucătoare de tenis: câți bani a câștigat Emma Răducanu

cele mai bogate sportive emma raducanu Naomi Osaka Serena Williams Top 10 sportive Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 23 Decembrie 2022, 11:15
Data actualizarii: Vineri 23 Decembrie 2022, 11:17

Forbes a publicat rezultatele financiare obținute de cele mai bogate sportie ale anului 2022. 

Reputata publicație Forbes a lansat raportul oficial care surprinde cele mai bogate sportive ale anului 2022. Luând în calcul premiile câștigate din sport, dar și banii apropiați prin contracte de publicitate, șapte dintre sportivele clasate în top 10 provin din tenis, iar Naomi Osaka, Serena Williams și Emma Răducanu ocupă trei dintre primele patru locuri.

Câștigătoarea detașată este Naomi Osaka, japoneza în vârstă de 25 de ani câștigând în 2022 un total de $51,1 milioane. Nesurprinzător, doar $1,1 milioane au provenit din rezultatele obținute pe terenul de tenis. În ce privește colaborările sale publicitare, jucătoarea niponă a avut de suferit de pe urma falimentului declarat de FTX, notează Forbes

Iga Swiatek, singura din top 5 care a câștigat mai mulți bani din sport decât din reclame

Pe locul 2 s-a clasat Serena Williams (41 de ani), cu $41,3 milioane, sportiva americană marcându-și retragerea din tenis la US Open. Podiumul a fost conturat de schioarea Eileen Gu, din China, care, la doar 19 ani, a câștigat $20,1 milioane, $20 de milioane din această sumă provenind din sponsorizări. 

Locul 4 a fost ocupat de Emma Răducanu, cu $18,7 milioane, fosta campioană a Openului American obținând $18 milioane din parteneriatele cu British Airways, Dior, Evian, HSBC, Porsche, Tiffany, Vodafone și Nike. 

4 americance în top 10: surorile Williams, Cori Gauff și Jessica Pegula

Top 5 a fost completat de Iga Swiatek, care a apărut pe coperta revistei Forbes. Sportiva poloneză a strâns $14,9 milioane, dintre care numai $5 milioane din sponsorizări, fiind singura din primele cinci care a câștigat mai mult pe terenul de tenis decât din sponsorizări. 

În top 10 s-au mai clasat jucătoarele de tenis Venus Williams, Cori Gauff și Jessica Pegula, toate cele trei, alături de Serena Williams, bucurându-se de o audiență importantă în America de Nord. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!