Sorana Cirstea cea mai buna jucatoare de tenis din Romaina Tenis WTA Romania Tenis

GALERIE FOTO Sorana Cîrstea a explicat de ce se consideră cea mai bună jucătoare de tenis din România

Sorana Cîrstea se consideră cea mai bună jucătoare de tenis din România, întrucât crede că un alt răspuns ar fi sinonim cu o desconsiderare a propriului potențial.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 10:45
Data actualizarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 11:14

Sorana Cîrstea (32 de ani, 38 WTA) este a treia jucătoare a României în configurația actuală a clasamentului WTA, după Simona Halep (10 WTA) și Irina Begu (33 WTA), dar constanța pe care a demonstrat-o în ultimii 15 ani o recomandă pentru a avea o voce importantă în tenisul românesc. 

Întrebată de SPEAK, în podcastul „La fileu” pe cine vede drept cea mai bună jucătoare de tenis din România, în contextul arhicunoscut în care Sorana Cîrstea și Simona Halep nu întrețin o relație de prietenie strânsă, sportiva din Târgoviște a oferit o replică intrigantă. 

Sorana Cîrstea: „O să spun că eu. Sunt modestă însă am o aroganță, pentru că îmi știu valoarea.”

„E o întrebare dificilă, dar o să spun că eu! O să-ți zic de ce. Mie mi se pare că, atunci când ești sportiv de performanță, tu trebuie să fii criticul tău numărul 1, dar și fanul tău numărul 1.

Sunt modestă, însă, în același timp, am o aroganță pentru că îmi știu valoarea. E foarte greu să-ți zic că X e cea mai bună jucătoare din România, ar însemna că mă desconsider.

Eu consider că eu sunt cea mai bună, că pot bate pe toată lumea. Asta te ține pe linie. Lumea n-o să înțeleagă, 'cum poți să zici asta când hârtia spune asta, asta și asta?',” a spus Sorana Cîrstea, dublă campioană în circuitul WTA, grație titlurilor cucerite la Tashkent (2008) și Istanbul (2021). 

În acest an, Sorana Cîrstea a pierdut în fața Simonei Halep, în optimile turneului WTA 1000 de la Indian Wells, scor 6-1, 6-4. Scorul întâlnirilor directe dintre Cîrstea și Halep este egal, 2-2, în timp ce pe Irina Begu o conduce cu 1-0. 

Modifică setările cookies