"Singura dramă adevărată e că oamenii mor și multe familii suferă” Nadal a comentat pe larg decizia Wimbledon de a interzice jucătorii ruși

Rafael Nadal Wimbledon 2022 Wimbledon editia 2022 Wimbledon fara puncte Wimbledon interzice rusi si belarusi Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 08 Iunie 2022, 08:02
Data actualizarii: Miercuri 08 Iunie 2022, 08:08

Rafael Nadal nu crede că există un singur răspuns care să rezolve toate problemele iscate în tenis de războiul început de Federația Rusă în Ucraina. 

Rafael Nadal (36 de ani, 4 ATP) nu crede că există un singur răspuns potrivit, în conflictele de interese dintre organizatorii Wimbledon și oficialii ATP, care i-au prins la mijloc pe jucătorii din Federația Rusă și Belarus.

În contextul ororilor aduse de invazia rusească în Ucraina, Rafael Nadal consideră că singura dramă autentică e moartea și suferința numeroaselor familii afectate de război, dar înțelege insatisfacția colegilor săi ruși și belaruși, care nu sunt implicați direct în derularea războiului

Rafael Nadal: „Înțeleg și respect Wimbledonul. Și Wimbledon, și ATP își apără interesele. Ambele decizii sunt bune.”

„În primul rând, lumea tenisului e zero. Când vezi familii, copii murind și suferind, atunci restul lucrurilor nu mai contează. Nu contează dacă Wimbledon face un lucru sau altul, la fel, în cazul ATP.

Drama adevărată e că oamenii mor și multe familii suferă. Ăsta e lucrul principal, restul, nu contează.

Dar, dacă mă întrebați despre poziția asumată de Wimbledon, umila mea părere e că înțeleg ce a făcut Wimbledonul, respect asta - pentru că, din perspectiva mea, e suficient de corect, întrucât se află sub presiunea Guvernului Britanic și au punctul lor de vedere -, dar, din partea ATP, ei trebuie să își apere membrii, de asemenea.

Discuția nu stă în felul următor: ce a făcut Wimbledonul e groaznic, iar reacția ATP e corectă. Nu. Cred că ambele decizii sunt bune, fiecare își apără interesul și respect ambele părți. 

Niciuna nu e mai bună decât cealaltă, dar am colegii din circuit, care nu pot spune multe. Cu siguranță însă că ei nu au nimic de-a face cu războiul și nu pot face nimic, și nici nu susțin derularea războiului,” a explicat Rafael Nadal, pentru CNN. 

Duminică, 5 iunie 2022 a fost ziua care a consemnat câștigarea celui de-al 14-lea titlu la Roland Garros de către Rafael Nadal, devenit primul bărbat din istorie care câștigă 22 de trofee de Grand Slam. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!