GALERIE FOTO Prima reacție a Igăi Swiatek, după ce a pierdut locul 1 în clasamentul WTA

Iga Swiatek Aryna Sabalenka clasament WTA Jelena Ostapenko US Open 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 05 Septembrie 2023, 08:15
Data actualizarii: Marti 05 Septembrie 2023, 08:32

Iga Swiatek va fi înlocuită de Aryna Sabalenka pe prima poziție a clasamentului WTA. 

După 75 de săptămâni petrecute consecutiv ca lider mondial, poloneza Iga Swiatek își va ceda locul în fața bielorusei Aryna Sabalenka.

Schimbarea a fost garantată de eșecul suferit de Swiatek în fața letonei Ostapenko, scor 3-6, 6-3, 6-1, în faza optimilor de finală ale Openului American.

Iga Swiatek: „A fost epuizant să fiu număr 1. Trebuie să mă concentrez pe turnee, nu pe clasament.”

Comentându-și palmaresul neverosimil în meciurile cu Jelena Ostapenko (0-4 la meciurile directe), Iga Swiatek a afirmat că nu știe ce s-a întâmplat, întrucât a pierdut brusc controlul meciului, dar apreciază că Ostapenko se mobilizează exemplar de fiecare dată atunci când o înfruntă. 

Cât despre pierderea primului loc în ierarhia mondială, Iga Swiatek a comentat această schimbare, spunând: „Să fi fost număr 1 înseamnă mult, a fost o poziție minunată, dar această ultimă parte a fost epuizantă. Trebuie să fac ceea ce au făcut Roger, Novak sau Rafa la vremea respectivă: să mă concentrez doar pe turnee, nu pe clasament. De obicei, nu mă uit la cifre, deși le iubesc.

„Când pierzi prima poziție, e normal să fii tristă, dar marii jucători se întorc mereu la muncă asiduă.”

Mi-ar plăcea să prelungesc puțin acest record, deoarece în tinerețea mea visam mereu să bat recorduri, dar deja am făcut-o devenind prima femeie poloneză care câștigă un Grand Slam.

Desigur, să fiu numărul 1 a fost epuizant. Când îl pierzi, este normal să fii tristă, dar marii jucători se întorc mereu la munca asiduă, se concentrează pe lucrurile corecte și se dezvoltă ca jucători de tenis. Simt că fac progrese ca jucătoare, în ciuda acestui meci ciudat. Acum am mai multe abilități. Cea mai grea parte a sezonului a trecut, un sezon cu adevărat dificil și intens,” a declarat Iga Swiatek, la conferința de presă, notează Punto de break

Iga Swiatek are în palmares patru titluri de mare șlem, dintre care trei, cucerite pe zgura de la Roland Garros. În 2022, jucătoarea din Polonia a reușit o victorie dublă în turneele majore, impunându-se atât la Paris, cât și la New York

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!