Horia Tecau Horia Tecau retragere Tenis ATP Turneul Campionilor Tenis

GALERIE FOTO Horia Tecău se retrage din tenis! Turneul Campionilor 2021 va fi ultima competiție din cariera sa

Triplu campion de Grand Slam și medaliat cu argint la Jocurile Olimpice, Horia Tecău se va retrage din tenis, după Turneul Campionilor. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 14 Noiembrie 2021, 10:50
Data actualizarii: Duminica 14 Noiembrie 2021, 14:01

La 36 de ani, cel mai bun dublist al tenisului românesc din ultimele decenii se retrage din tenis. Ediția 2021 a Turneului Campioanelor, la care Horia Tecău participă alături de Kevin Krawietz va fi ultima competiție din cariera de tenismen profesionist a sportivului originar din Constanța, informează Punto de break

Fost număr 2 ATP în proba de dublu și actualmente ocupant al poziției cu numărul 19, Horia Tecău se va retrage din activitate cu trei titluri de Grand Slam în palmares, dintre care două, obținute în proba de dublu masculin (Wimbledon 2015 și US Open 2017, alături de Jean-Julien Rojer). 

Horia Tecău a câștigat 2 titluri de mare șlem în proba de dublu masculin: Wimbledon 2015 și US Open 2017


Al treilea succes în turneele de mare șlem a fost primul, din punct de vedere cronologic, Tecău impunându-se, împreună cu Bethanie Mattek-Sands în turneul de dublu mixt al Openului Australian, ediția 2012. 

Tecău a câștigat 38 de titluri ATP, inclusiv ediția 2015 a Turneului Campionilor, când au trecut în finală de dublul româno-indian, alcătuit din Florin Mergea și Rohan Bopanna.

Cea mai mare performanță semnată de Horia Tecău în competițiile internaționale a fost medalia de argint, cucerită împreună cu Florin Mergea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016. 

Horia Tecău și Kevin Krawietz la Turneul Campionilor 2021


Horia Tecău și Kevin Krawitez au fost repartizați în Grupa Verde a Turneului Campionilor și îi vor avea ca oponenți pe Dodig/ Polasek, Mektic/ Pavic și Granollers/ Zeballos.

În primul meci, Tecău și Krawietz vor avea parte de cea mai dificilă misiune, împotriva liderilor mondiali, croații Mate Pavic și Nikola Mektic. Partida va avea loc duminică, 14 noiembrie, de la ora 12:30. 

UPDATE 14:00: Horia Tecău și Kevin Krawietz au fost învinși în primul meci jucat în grupele Turneului Campionilor, scor 6-4, 6-4 de către numerele 1 și 2 ATP, Mate Pavic și Nikola Mektic. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!