Ne uităm pe cifre! Ce șanse are România împotriva Spaniei lui Rafael Nadal, în barajul decisiv pentru Cupa Davis 2022

Spania Romania baraj Cupa Davis Horia Tecau Marius Copil rafael nadal Tenis ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Decembrie 2021, 09:49
Data actualizarii: Luni 06 Decembrie 2021, 09:57

România va înfrunta Spania în barajul decisiv pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis 2022. 

Ghinion pentru România în tragerea la sorți a barajului decisiv pentru calificarea la Turneul Final al Cupei Davis 2022. Adversara echipei noastre va fi Spania, iar tricolorii vor avea statutul de oaspeți. 

Partidele vor avea loc în 4-5 martie, vineri și sâmbătă, urmând ca orașul care le va găzdui să fie anunțat ulterior de Federația Spaniolă de Tenis.

Spania vs. România, pentru un loc la turneul final al Cupei Davis 2022


Conform ultimelor anunțuri, Horia Tecău își va prelungi șederea în lumea profesionistă a tenisului cu trei luni, pentru a putea participa la acest play-off. Echipa României se va baza, de asemenea, pe Marius Copil, iar restul jucătorilor vor fi anunțați de căpitanul nejucător, Gabriel Trifu, cu puțin timp înaintea barajului. 

Dacă România nu are în prezent niciun jucător în top 100 ATP, dificultatea întâlnirii reiese din numărul impresionant de tenismeni pe care Spania îi are în prima sută mondială. De la Rafael Nadal la Pablo Andujar, Spania se bucură de zece jucători în top 100 mondial, printre care se mai numără Roberto Bautista Agut (19 ATP), Pablo Carreno Busta (20 ATP), Carlos Alvarez (32 ATP), dar și Alejandro Davidovich Fokina (50 ATP). 

Actualmente, cel mai bine clasat tenismen român e Marius Copil, aflat pe locul 278 ATP, urmat de Filip Jianu (318 ATP) și de Nicholas Ionel (435 ATP). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!