Horia Tecau retragere Romania Cupa Davis Romania Peru baraj Tenis ATP Tenis

Toată echipa luptă pentru amânarea retragerii lui Horia Tecău! Atmosfera înainte de barajul cu Peru din Cupa Davis

Echipa României de Cupa Davis vrea să amâne retragerea lui Horia Tecău, având ca obiectiv revenirea în Grupa Mondială. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 27 Noiembrie 2021, 10:07
Data actualizarii: Sambata 27 Noiembrie 2021, 10:08

După o victorie entuziasmantă obținută în fața Portugaliei, România are șansa rarisimă de a reveni în Grupa Mondială I a Cupei Davis. În fața echipei naționale a țării noastre stă selecționata statului Peru. 

Meciurile se vor juca în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în acest weekend, 27-28 noiembrie, iar echipa învingătoare va promova în barajul decisiv pentru accederea în prima grupă a competiției de top a tenisului internațional masculin.

  • Horia Tecau si Florin Mergea pe podium la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016

Dincolo de posibilitatea de a reveni în Grupa Mondială, echipa încearcă să îl convingă pe Horia Tecău să rămână în activitate, în încercarea de a câștiga nu doar acest play-off, ci și următorul baraj. 

Ordinea meciurilor în barajul România - Peru


Sâmbătă, începând cu ora 12:00, Nicolae Frunză (626 ATP) se va duela cu Nicolas Alvarez (392 ATP), iar partida va fi urmată de duelul dintre Marius Copil (274 ATP) și Huertas del Pino (654 ATP). 

Toată echipa încearcă să amâne retragerea lui Horia Tecău


„Tratăm cu mare seriozitate acest meci, sperăm să câştigăm 3 puncte din 5. Suntem foarte aproape de o mare realizare, să ajungem în Grupa Mondială, suntem la două meciuri distanţă, acesta şi încă un baraj. Ne-am propus acest lucru de foarte mulţi ani şi sper ca Horia să ne ajute în continuare să ne îndeplinim acest vis. Chiar dacă se retrage din ATP Tour. Sper să avem evoluţii bune şi în prima, şi în a doua zi, iar la sfârşit să ne bucurăm de o victorie", a afirmat căpitanul nejucător, Gabriel Trifu, potrivit Eurosport

"Nu am avut încă un adversar din Peru, nu ştiu foarte multe despre ei. Eu mă simt foarte bine, sunt pregătit pentru meciul de mâine. De abia aştept să joc un nou meci pentru România şi să încerc să aduc victorii. Sper din tot sufletul să câştigăm şi să îl avem pe Horia Tecău şi la următorul meci. Dacă vom câştiga, poate se mai gândeşte şi ne mai oferă un meci. Noi încercăm să îl ţinem lângă noi.

Adversarii noştri sunt la fel ca şi noi clasaţi, poate un pic mai slab, dar asta nu contează atât de mult. S-a dovedit cu Portugalia când noi eram mai slab clasaţi, dar am reuşit să câştigăm. Meciul cu siguranţă nu va fi unul uşor, trebuie să fim foarte concentraţi şi să luptăm pentru fiecare punct. Şi după ce se termină toate meciurile sper să ne bucurăm. Dar trebuie să dăm 100%", a adăugat Marius Copil, notează Digi Sport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!