GALERIE FOTO Nadal a ajuns din nou pe mâna doctorilor: ce i se întâmplă cu o săptămână înainte de Australian Open 2024

rafael nadal Australian Open 2024 Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 06 Ianuarie 2024, 11:25
Data actualizarii: Sambata 06 Ianuarie 2024, 11:35

Rafael Nadal nu este sigur că va putea participa la primul turneu major al anului, în tenisul mondial. 

Rafael Nadal (37 de ani) a cerut time-out medical în sfertul de finală al turneului ATP 250 de la Brisbane, pierdut în fața numărului 55 mondial, Jordan Thompson, în ciuda faptului că a beneficiat de trei mingi de meci, în setul secund.

Tenismenul din Manacor a declarat că, în prezent, nu poate fi 100% sigur de nimic, când vine vorba despre starea sa fizică și că va parcurge o serie de consultații medicale în acest sfârșit de săptămână pentru a-și lăsa șansele de participare la Australian Open 2024 evaluate de medicii specialiști. 

Rafael Nadal: „Sper să joc la Australian Open, dar nu sunt 100% sigur de nimic.”

„Când lucrurile devin complicate, nu știi cum va reacționa corpul tău. Trebuie să accept lucrurile, dacă am o problemă într-o parte a corpului sau alta. Acesta este începutul.

Nu este ca și cum aș fi petrecut patru luni antrenându-mă la cel mai înalt nivel. A trecut doar o lună cu pregătire la un nivel bun de intensitate. Sper să pot să mă antrenez săptămâna viitoare și să joc la Australian Open, dar nu sunt 100% sigur,” a dezvăluit Nadal, la Brisbane. 

„A trecut doar o lună de când mă antrenez la un nivel bun de intensitate.”

Întrebat dacă suferința de moment se aseamănă în vreun fel cu accidentarea la mușchiul psoas, din cauza căreia a ratat marea parte a sezonului 2023, Nadal a admis, din nefericire pentru el și fanii săi, afirmând următoarele: „Durerea este în aceeași zonă, dar simt că este de tip muscular, din cauza oboselii. În sezonul trecut era vorba de tendon și senzația era complet diferită pentru că o simțeam mult mai intens.

Astăzi nu am simțit nimic dar, fiind în aceeași zonă, m-am speriat mai tare. Sper că este vorba doar despre mușchiul meu încărcat după câteva zile de joc și un meci dificil precum cel de vineri cu Thompson,” a completat Nadal, notează Marca


Hănescu povestește ce fel de om era Nadal, în perioada lui de glorie și cum s-a simțit să îl înfrunte pe zgură

Nadal a părăsit turneul de la Brisbane obosit, dar cu zâmbetul pe buze

  • Sfertul de finală de la Brisbane, Nadal - Thompson a durat 3 ore și 24 de minute.

Rafael Nadal (37 de ani) - număr 672 în clasamentul mondial - s-a oprit la două victorii consecutive, în primul turneu oficial jucat după o pauză de un an.

În cadrul sferturilor competiției ATP 250 de la Brisbane, jucătorul spaniol a fost învins de australianul Jordan Thompson (55 ATP), scor 5-7, 7-6 (6), 6-3. Partida cu dramatism notabil s-a întins pe durata a trei ore și douăzeci și patru de minute de joc.

Campionul Australian Open din 2022 a cerut un time-out medical, punându-și starea fizică sub semnul întrebării, cu nouă zile înaintea startului primului turneu de mare șlem al anului. 

În ciuda rezultatului dureros, Nadal a ieșit cu zâmbetul pe buze de pe teren și s-a oprit să ofere autografe copiilor. 


Victor Hănescu se compară cu Federer și Nadal: „Eu, de fapt, eram la sub 50% ca pregătire fizică, mentală”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!