Tenis

Kyrgios, atac dur îndreptat către autoritățile australiene în cazul Djokovic: "Mă simt destul de jenat"

Nick Kyrgios s-a retras de la turneul ATP de la Sydney din cauza unui test pozitiv la Covid-19.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Ianuarie 2022, 12:15
Data actualizarii: Marti 11 Ianuarie 2022, 12:53

Jucătorul de tenis a declarat că se simte stânjenit de modul în care Novak Djokovic, nr. 1 ATP, a fost tratat în Australia, după ce sârbul a obţinut în instanţă revocarea deciziei de anulare a vizei şi poate rămâne în ţară pentru a-şi apăra titlul de la Australian Open.

''Mă simt destul de jenat şi ca sportiv australian care a văzut ce a făcut acest tip pentru noi şi pentru sport. Nu cred că este corect cum ne-am descurcat, dar media iubeşte să facă asta, îi place să dezbine şi nu vreau ca asta să dea deoparte marile rezultate obţinute de ceilalţi australieni'', a spus Kyrgios într-un mesaj video pe Instagram, citat de Agerpres.

Djokovic a câştigat bătălia juridică, dar riscă în continuare o deportare, dacă Ministerul Imigraţiei, Cetăţeniei, Serviciilor de migraţie şi Afacerilor multiculturale va uza de prerogativele sale pentru a anula din nou viza jucătorului sârb.

Opinia publică din Australia, ţară în care peste 90% din populaţia adultă este vaccinată cu ambele doze, este în mare proporţie împotriva lui Djokovic, care a confirmat că nu s-a vaccinat.

Kyrgios, 114 ATP, a adăugat că se simte bine şi că şi-a luat toate precauţiile înainte de Australian Open (17-30 ianuarie).

''Nu este o situaţie ideală, cu o săptămână înainte de Australian Open, dar fac tot ce îmi stă în putere să fiu bine şi să ajung acolo pentru a vă oferi tuturor un spectacol'', a adăugat Kyrgios.

Australianul de 26 ani nu a mai jucat din luna septembrie, din cauza unor probleme la genunchi. În 2021, Kyrgios a disputat doar 15 partide, dintre care a câştigat şapte. Cea mai bună performanţă a lui Kyrgios la Australian Open este un sfert de finală în 2015

Modifică setările cookies