Tenis ATP Andy Murray Stefanos Tsitsipas US Open 2021 Tenis

Gata cu pauzele de toaletă menite să rupă ritmul adversarului! Noua lege, votată în ATP va reduce numărul tertipurilor

Nevoile fizice nu vor mai fi pretext pentru trageri de timp în circuitul ATP, începând cu sezonul 2022. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Noiembrie 2021, 09:33
Data actualizarii: Joi 25 Noiembrie 2021, 09:34

Tragerile de timp în circuitul ATP nu vor mai fi posibile. Într-o ultimă ședință, oficialii circuitului de elită al tenisului masculin au votat schimbarea regulamentului în ceea ce privește pauzele de toaletă.

Jucătorii vor avea voie să meargă la baie o singură dată per meci, iar timpul-limită va fi de 3 minute, calculat din momentul în care tenismenul intră în clădire. Peste cele trei minute alocate nevoilor fizice, jucătorii vor mai avea la dispoziție alte două minute în care își pot schimba echipamentul de joc, informează The Guardian

Cronometrul se va opri după 5 minute, iar încălcarea limitei va atrage penalizări


De asemenea, pauzele vor putea fi cerute doar la finalul seturilor, iar încălcarea timpului-limită va rezulta în trageri de timp, penalizate de arbitrul de scaun. Acestea pot atrage jucătorului chiar și puncte pierdute.

Rămâne de văzut dacă schimbarea va fi adoptată și de circuitul WTA. Simona Halep a fost afectată de această strategie, utilizată de Maria Sharapova, respectiv Caroline Wozniacki în finalele Roland Garros 2014, respectiv Australian Open 2018, ambele jucătoare mergând la toaletă în momente-cheie ale jocului, când forma de moment a oponentei era în creștere. 

Scandal imens la US Open, din cauza unei pauze de toaletă


În primul tur al Openului American 2021, Andy Murray l-a criticat vehement pe Stefanos Tsitsipas pentru pauza de toaletă care a durat 8 minute, luată înaintea setului decisiv, după ce jucătorul scoțian reușise să câștige setul 4. 

„A fost un non-sens ce s-a întâmplat și o știe prea bine. Cred că Tsitsipas e un jucător genial, face mult bine sportului, dar mi-am pierdut respectul pentru el. Toaleta e chiar aici, ce-a făcut atât timp? Mie nu mi-a luat niciodată atât de mult să merg la toaletă, niciodată!”, spunea Andy Murray în timpul meciului și la conferința de presă organizată după meci. 

Pentru a se apăra, Stefanos Tsitsipas a declarat că nu a încălcat în vreun fel regulamentul, lucru corect la acea vreme, însă jucătorul grec, la fel ca mulți alți sportivi din circuitul ATP care au făcut uz de această practică, nu vor mai putea apela la această modalitate de tragere de timp, începând cu sezonul 2022. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!