Tenis

Declarația săptămânii vine înaintea barajului dintre SUA și Ucraina: „Nu simțim că jucăm împotriva lor, ci alături de ele”

Surorile Kichenok au făcut declarații care au emoționat puternic înaintea barajului de Billie Jean King Cup dintre SUA și Ucraina. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 18:12
Data actualizarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 18:16

Polonia - România și Republica Cehă - Marea Britanie sunt doar două dintre barajele jucate în acest weekend în Billie Jean King Cup, pentru a stabili numele țărilor calificate la turneul final din 8-13 noiembrie.

În contextul războiului izbucnit în Ucraina, în data de 24 februarie 2022, confruntarea dintre Statele Unite ale Americii și Ucraina emoționează cel mai puternic lumea tenisului, în acest weekend care va fi umplut de întorsături de situație și rezultate intrigante, caracteristice acestei competiții. 

Ucrainencele, primite cu brațele deschise de americance, la Asheville, Carolina de Nord 

În lotul Ucrainei au fost convocate surorile Kichenok, dincolo de Dayana Yastremska și Katarina Zavatska. Lyudmyla și Nadia, specializate în proba de dublu (numere 38 și 43 în ierarhia mondială) au emoționat întreaga lume, la conferința de presă premergătoare meciurilor. 

„Nu simțim că jucăm împotriva lor în acest weekend, ci alături de ele,” a spus ucraineanca Lyudmyla Kichenok despre jucătoarele americane din lotul convocat pentru acest baraj. 

Sora sa, Nadia Kichenok a adăugat: „Jucăm pentru Ucraina, pentru SUA, pentru o cauză bună,” au spus surorile Kichenok. 

Prima zi a barajului care se va desfășura pe suprafață hard indoor le va pune față în față pe Alison Riske și Dayana Yastremska, respectiv Jessica Pegula și Katarina Zavatska. 

Modifică setările cookies