Francezii nu l-au lăsat pe Zverev să își facă insulina pe teren, la Roland Garros. „Dacă nu fac injecția, sunt în pericol”

Roland Garros 2023 Alexander Zverev Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 06 Iunie 2023, 13:03
Data actualizarii: Marti 06 Iunie 2023, 13:04

Alexander Zverev suferă de diabet de tip 1 și se confruntă cu probleme reale, în ce privește respectarea regulamentului de tenis, care nu ține cont de situații excepționale, precum a sa. 

Anul trecut, Alexander Zverev (26 de ani, 27 ATP) a dezvăluit că a fost diagnosticat cu diabet de tip 1 la vârsta de trei ani. Pentru a-și menține nivelurile de zahăr din sânge la parametri normali, tenismenul german are nevoie să se injecteze cu insulină în mod regulat.

În timpul meciului său cu Grigor Dimitrov (32 de ani, 29 ATP), jucătorul german a decis să se injecteze cu insulină în timpul pauzelor de odihnă. Oficialii l-au oprit însă, transmițându-i că acest lucru nu este permis pe teren. I-au cerut să părăsească terenul pentru a face injecția, aspect care ar fi fost contabilizat ca o pauză de toaletă, de către arbitrul de scaun. 

Alexander Zverev își face de 3 ani injecții cu insulină

Alexander Zverev a fost uluit de această decizie. El a explicat că, în timpul unui meci de cinci seturi, ar putea avea nevoie să se injecteze chiar de patru sau cinci ori. Le-a comunicat oficialilor că acest lucru este necesar pentru bunăstarea și chiar viața sa.

„Mi-au spus că trebuie să părăsesc terenul. În timpul ultimului meu meci, mi-au spus că injecția va fi considerată ca o pauză pentru toaletă. Le-am răspuns: 'Oameni buni, hai să fim serioși! Am doar două pauze pentru toaletă într-un meci, dar într-un meci de 3-din-5 seturi, uneori trebuie să mă injectez de patru sau de cinci ori'. Le-am spus că nu poate fi așa pentru că acest lucru ar însemna că mi se interzice ceva care este necesar pentru bunăstarea mea, pentru viața mea,” a dezvăluit Alexander Zverev. 

„Un supraveghetor a intrat în cameră și nu știa despre acest lucru și s-a panicat și a spus: 'Nu, nu poți face asta. Un doctor trebuie să vină să te injecteze'. Și i-am spus: 'Uite, am diabet de când am trei ani și știu exact ce trebuie să fac'. Dar el a răspuns simplu: 'Nu, trebuie să fie un doctor care să facă asta',” a mărturisit Alexander Zverev, notează Sportskeeda

Doar două pauze de toaletă pot invoca jucătorii în timpul partidelor jucate în format trei-din-cinci seturi din turneele de mare șlem. Organizatorii Grand Slam-urilor vor fi nevoiți să ia în calcul schimbarea regulamentului, astfel încât jucători cu boli precum cea de care suferă Alexander Zverev să evite situații-limită, nedorite în sportul mondial. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!