Simona Halep Simona Halep dopaj Simona Halep medic ORL Simona Halep medicamente Tenis WTA Romania Tenis

„Am întrebat-o ce face cu sticlele de apă din vestiar” Medicul ORL al Simonei Halep a vorbit despre o ipoteză-șoc, nemaiauzită

Medicul ORL al Simonei Halep vede puțin probabil scenariul în care cineva i-ar fi pus un medicament interzis Simonei Halep, în sticla sa de apă din vestiar. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Octombrie 2022, 09:00
Data actualizarii: Marti 25 Octombrie 2022, 09:02

Medic ORL, Dana Safta a dezvăluit care sunt medicamentele consumate de Simona Halep în ultima perioadă, în care jucătoarea de tenis din România a fost supusă unei duble intervenții chirurgicale la nas

Depistată pozitiv la Roxadustat, un medicament care conține un hormon care stimulează producția de celule roșii ale sângelui - fapt care ar ajuta la oxigenarea mai bună a corpului și, implicit, la atingerea unui nivel de anduranță crescut -, Simona Halep i-a dat medicului său acceptul de a dezvălui care sunt medicamentele pe care le-a luat recent, pentru a risipi o parte din zvonurile apărute.

„Am acceptul Simonei să vă dezvălui că ea lua zilnic Euthyrox și o pastilă anticoncepțională.”

„Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de 6 ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieșit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ. 

Am acceptul Simonei să vă dezvălui că ea lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională. Intervenția la nas a decurs minunat, dacă ar fi luat Roxadustat avea pericol de tromboză.

Am întrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apă în vestiar. A zis că întotdeauna le închide și le pune în sacul ei. Acesta nu e introdus în vreo cușetă, dar nici nu ar putea să facă cineva așa ceva... să-i pună ceva în sticlă”, a spus Dana Safta la Antena 3 CNN.

„Nici nu știe să rostească numele acestui medicament!” Reacția tranșantă a lui CTP, întrebat despre dopajul Simonei Halep

Modifică setările cookies