Fotbal extern

Șeicul miliardar de la Newcastle insistă pentru transferul unui jucător din Serie A! Ofertă de peste 30 de milioane de euro

Newcastle, cel mai bogat club din lume după ce Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite a intrat în acționariat, caută să facă mutări remarcabile pe piața transferurilor. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 10:46
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 10:52

Clubul deținut de Mohammed bin Salman se află pe loc retrogradabil în Premier League, însă prințul miliardar al Arabiei Saudite încearcă să evite retrogradarea pe cât posibil. În acest sens, Newcastle a pus ochii pe mai mulți jucători importanți, pentru a face transferuri, fie pentru sezonul actual, fie pentru următorul. 

Obiectivul noilor conducători este de a o face pe Newcastle o mare putere a fotbalului european, iar ei dețin resursele necesare astfel încât să transfere fotbaliști de top, care să poată ridica echipa. 

  • Robin Gosens

Un jucător din Serie A, dorit cu insistență de Newcastle 

După transferul lui Trippier, de la Atletico Madrid, în schimbul sumei de aproximativ 15 milioane de euro, englezii mai au fixat un transfer important. Mijlocașul stânga al lui Atalanta, Robin Gosens, este dorit de Newcastle și ar fi ajuns la un acord de principiu cu fotbalistul căruia îi expiră contractul în 2023, anunță jurnalistul Nicolo Schira. 

Clubul englez a mai făcut o ofertă pentru jucătorul cu 13 prezențe la naționala Germaniei, de 30 de milioane de euro, însă a fost refuzată. Propunerea lui Newcastle pentru Gosens este un contract valabil până în 2025, urmând să încaseze un salariu de 3.5 milioane de euro anual. 

Gosens nu a avut un sezon prea bun, fiind accidentat încă din luna septembrie. Atunci, neamțul a ratat 11 meciuri în tricoul Atalantei și era anunțat că va reveni pe 29 noiembrie, însă accidentarea i-a recidivat, fiind indisponibil și în prezent. 

8 meciuri a bifat fotbalistul în acest sezon pentru Atalanta, timp în care a înscris două goluri și a oferit un assist. Gosens este cotat la 35 de milioane de euro conform Transfermarkt. 

Newcastle îl vrea pe Dele Alli de la Tottenham

Una dintre țintele clubului este Dele Alli (25 de ani), cândva unul dintre cei mai valoroși jucători din Premier League.

Mijlocașul englez nu a mai primit la fel de multe șanse la Tottenham în ultimele două sezoane și este într-o evidentă scădere de formă. Chiar și site-urile de specialitate, care îl evaluau în 2018 la 100 de milioane de euro, îi oferă acum o cotă de piață de ”doar” 25 de milioane de euro.

Newcastle este în discuții cu Tottenham în această perioadă privind posibilitatea ca Alli să ajungă pe ”St. James Park”, unde ar putea primi mai multe minute, notează Football Insider.

Modifică setările cookies