Marea Britanie cere amanarea Jocurilor Olimpice din 2020! Dupa Canada si Australia, britanicii fac anuntul: "Nu este nici posibil, nici de dorit!"

Marea Britanie cere amanarea Jocurilor Olimpice din 2020! Dupa Canada si Australia, britanicii fac anuntul: "Nu este nici posibil, nici de dorit!"

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt in pericol de a nu se mai disputa in acest an din cauza pandemiei de coronavirus.

UPDATE 14:20: Marea Britanie cere amanarea Jocurilor Olimpice!

Sebastian Coe, presedintele Federatiei Internationale de Atletism, a cerut oficial amanarea Olimpiadei de la Tokyo din cauza pandemiei de coronavirus.

Decizia vine la doar cateva ore dupa ce Canada a anuntat ca nu va lua parte la Jocurile Olimpice daca vor avea parte in acest an, iar premierul japonez a recunoscut ca amanarea pentru anul viitor ar putea fi inevitabila.

De asemenea, tot astazi, Australia le-a spus sportivilor sai sa se pregateasca pentru Olimpiada de la Tokyo din 2021.

 

"Cu totii stim ca diferite parti ale lumii se afla in diferite stadii ale virusului. Viziunea unanima in toate zonele noastre este ca Jocurile Olimpice din luna iulie a acestui an nu sunt nici posibile, nici de dorit", a spus Sebastian Coe, potrivit Daily Mail.


Dupa ce Canada a anuntat ca se retrage de la Olimpiada, acum Australia face acelasi lucru pe motivul crizei de coronavirus.

O declaratie publicata luni anunta ca sportivii Australiei nu vor participa la jocurile din acest an si ca echipa se pregateste pentru jocurile care vor avea loc in 2021.

Totul vine dupa ce Canada a anuntat duminica seara ca va boicota Jocurile Olimpice, din cauza oamenilor care se lupta sa faca fata pandemiei de coronavirus.

Olimpiada de la Tokyo urmeaza sa inceapa pe 24 iulie, dar acest lucru devine din ce in ce mai greu de realizat, iar premierul japonez a recunoscut ca situatia "nu este adecvata", spun cei din The Sun.

Comitetul Olimpic International va lua o decizie in termen de o luna cu privire la statutul Olimpiadei de la Tokyo, dar Canada si Australia au luat deja decizia.

"Comitetul Olimpic Australian a declarat: "Sportivii australieni ar trebui sa se pregateasca pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara anului 2021. In urma anuntarii de catre CIO despre o potentiala amanare a Jocurilor din acest an si in interesul sanatatii publice din Australia si intreaga lume. COA crede ca sportivii nostri trebuie sa acorde acum prioritate propriei sanatati si celor din jurul lor si sa se poata intoarce la familii", a fost comunicatul emis de COA.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Liviu Dragnea a pierdut procesul împotriva Comisiei Europene: ”Va plăti toate costurile”
BRAT