diego maradona Virale

E PIESA DE MUZEU, dar putini stiu pe mana cui a intrat! Cine e proprietarul TRICOULUI cu care Maradona a scris istorie

Echipamentul de joc purtat de Diego Maradona la meciul cu Anglia din 1986 se afla in prezent in proprietatea unui anonim.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Decembrie 2020, 17:26
Data actualizarii: Duminica 27 Decembrie 2020, 17:28

Decedat la 25 noiembrie la varsta de 60 de ani, Maradona a lasat in urma multe "comori", majoritatea amintirilor culese de el de-a lungul vietii fiind adaspostite undeva in Argentina, intr-un depozit special. Totusi, exista si o piesa foarte importanta care lipseste din acest puzzle, este vorba despre tricoul de joc purtat de Maradona in meciul cu Anglia, sfert de finala la CM 1986, atunci cand a decis intalnirea cu doua reusite antologice, "mana lui Dumnezeu" si "golul secolului"

Ei bine, la finalul disputei, Diego Maradona a facut schimb de tricouri cu Steve Hodge, un mijlocas englez a carui nume nu spune nimic. Evident, britanicul si-a dat seama abia mai tarziu ce noroc l-a lovit, devenind proprietarul unuia dintre cele mai pretioase obiecte din istoria fotbalului.

  • E PIESA DE MUZEU, dar putini stiu pe mana cui a intrat. Cine e proprietarul TRICOULUI cu care Maradona a scris istorie

In 2012, Hodge a daruit tricoul Muzeului National de Fotbal din Manchester, acolo unde poate fi admirat de oricine, dar a ramas in proprietatea acestuia. Ca urmare, dupa moartea lui Maradona, Hodge s-a trezit cu nenumarate oferte financiare pentru a vinde tricoul. "E lipsa de respect. Tricoul nu e de vanzare", le-a raspunns englezul tuturor doritorilor.

Modifică setările cookies