Promo

(P) Păreri PEFOC - care sunt diferențele esențiale dintre un șemineu și o sobă pe lemne

Această combinație de funcționalitate și aspect, vor avea rolul de a se plia ideal cu arhitectura generală propusă de personalitatea căminului tău. Indiferent de stiluri, că este vorba despre clasic, rustic sau modern, varietatea de modele de sobe sau șeminee pe lemne, îți va permite să te joci cu imaginația de forme, tipuri de materiale sau dimensiuni.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Octombrie 2020, 15:06
Data actualizarii: Vineri 30 Octombrie 2020, 15:14

Atât soba, cât și șemineul pe lemne aparțin universului fascinant al soluțiilor de încălzire alternativă care vor aduce în fiecare locuință, acel necesar de căldură, la pachet cu un design deosebit. 

Iar dacă te întrebi în ce constă diferența dintre un șemineu pe lemne și o sobă pe lemne, cu ajutorul profesioniștilor desăvârșiți de la PEFOC - firmă sibiană cu renume în industria comercializării și montajului profesionist al dispozitivelor termice neconvenționale - vom încerca să îți oferim câteva informații esențiale, astfel încât, la final, să-ți poți face măcar o idee despre care dintre variante ți s-ar potrivi mai bine, necesităților de încălzire ale familiei și căminului tău.  

În primul rând, un semineu pe lemne necesită mai mult spațiu, dat fiind că este alcătuit din mai multe componente și poate avea un design diferit, în funcție de cerințele fiecăruia. În schimb, soba ocupă un spațiu redus, aceasta având un design mult mai compact și, evident, nu la fel de pretențios. Specialiștii ne avertizează că, indiferent de complexitatea sau de puterea unei sobe, aceasta nu va reuși să se ridice la nivelul randamentului pe care îl oferă un șemineu, soba fiind recomandată doar pentru încălzirea spațiilor unde este efectiv montată!

Indiferent dacă ne referim la un șemineu pe lemne modern, clasic, elegant sau rustic, acesta va oferi un aspect unic spațiului unde urmează să fie montat. O sobă tip șemineu se integrează cu ușurință într-o amenajare minimalistă, unde se pune accent pe funcționalitate și mai puțin pe partea estetică. La capitolul eficiență, șemineul pe lemne este recomandat pentru cei care doresc să încălzească întreaga locuință sau doar pe acele spații cu dimensiuni considerabile. Acesta este prevăzut cu elemente de distribuire a aerului cald cu ajutorul grilelor speciale de aerisire. Astfel, căldura va ajunge uniform în spațiile adiacente locului unde este instalat șemineul. 

De cealaltă parte, randamentul unei sobe pe lemne este limitat. Aerul cald este distribuit în proximitatea camerei în care se află soba sau poate ajunge și în alte încăperi cu ajutorul caloriferelor. Dar chiar și așa, racordată la calorifere, soba nu avea un randament superior, așa cum se întâmplă în cazul unui șemineu. De la Pefoc aflăm că, locul perfect al unei sobe pe lemne este casa de vacanță sau cabana de la munte unde, este nevoie de încălzire rapidă, lucru permis și de dimensiunile mai reduse ale unei astfel de construcții. Din punct de vedere financiar, șemineul necesită o investiție inițială considerabilă, dar deosebit de eficientă pe termen lung spre deosebire de centralele termice. 

De asemenea, acestea au o durată mare de viață, astfel că  producătorii oferă o garanție de 5-10 ani pentru focar și până la 30 de ani pentru coșul de fum. În plus, dacă alegi un model deosebit de semineu doua fete poți fi sigur că acesta va deveni punctul central de atracție pentru membri familiei sau musafirii tăi, grație deschiderii ample pe două laturi care, va îmbia la voie bună și seri nesfârșite de povești la gura focului domol. Și din punct de vedere al rezistenței în timp, poți răsufla liniștit. Longevitatea unui șemineu este garantată de plăcile izolatoare. Acestea sunt construite să reziste la temperaturi de până la 1100 de grade Celsius, fără să aibă efecte negative asupra sănătății tale.

Profesioniștii de la Pefoc.ro îți pun la dispoziție o gamă largă de șeminee și modele de sobă, precum și coșuri de fum, burlane de sobă, focare, elemente de montaj, numeroase accesorii, dar și servicii profesionale de montaj și curățare coșuri de fum. Aceștia îți vor oferi răspunsuri la toate întrebările pe care le ai și îți vor oferi consultanță gratuită pentru proiectul tău termic.

Modifică setările cookies