Promo

(P) Cum să alegi pantaloni scurți de alergare

Când ne echipăm pentru alergare, de obicei ne concentrăm pe găsirea pantofilor potriviți. Totuși, găsirea hainelor potrivite este la fel de importantă, așa că alegerea unor pantaloni scurți confortabili pentru alergare nu face excepție. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Mai 2022, 16:47
Data actualizarii: Luni 02 Mai 2022, 16:59
Din articol

În acest ghid, te vom sfătui cum să găsești pantaloni scurți pentru bărbați și femei care să fie atât de confortabili încât nici nu îți vei da seama că îi porți atunci când te antrenezi sau faci curse.

Ce material sa alegi?

Fie că vei alerga pe trail sau vei alerga pe asfalt, vei avea nevoie de pantaloni scurți confortabili, ușori și care se usucă rapid. Prin urmare, ar trebui să îi cauți doar pe cei din material sintetic (cum ar fi poliester), care au gradul de elasticitate corespunzător.

Dacă preferi activitățile intense, este mai bine să eviți îmbrăcămintea din bumbac din acest motiv: deși îmbrăcămintea din bumbac este confortabilă, ea absoarbe și reține umezeala din transpirație. De asemenea, durează mai mult să se usuce, ceea ce poate duce la o senzație neplăcută de frig și umezeală atunci când termini antrenamentul.

Ce lungime ar trebui să aibă pantalonii scurți?

Găsirea lungimii perfecte pentru pantaloni scurți de alergare depinde de tine.

Unii oameni preferă să aleagă modele destul de lungi care oferă o bună protecție și susținere musculară, mai ales pe distanțe mari, datorită compresiei încorporate în îmbrăcăminte. Dar, de partea cealaltă a monedei, unii optează pentru minimalismul celor mai scurți pantaloni. Prin urmare, lungimea pantalonilor scurți ar trebui să se bazeze pe preferințele tale personale în ceea ce privește suportul, lungimea și tipul de alergare pe care îți place să îl practici.

Când este cald și vrei să ieși să alergi pe asfalt sau pe un traseu scurt, ideali ar fi pantaloni scurți de 12 sau 13 cm, datorita lejerității lor ca greutate și pentru că oferă libertate de mișcare. Femeile preferă, în general, pantalonii de alergare mai scurți.

În trail running și pentru cursele de distanță lungă (cum ar fi ultra-trails), pantalonii scurți mai lungi de 15 până la 18 cm oferă o protecție mai bună împotriva soarelui și îți oferă un plus de căldură dacă temperatura scade. De asemenea, sunt mai potriviți dacă vrei să integrezi un pantalon scurt interior mai lung pentru a susține mai bine mușchii picioarelor.

În cazul alergării în condiții de frig, ploi sau iarnă, poți opta pentru colanți sau pantaloni de purtat peste ai tău, deși sunt cei care preferă să poarte pantalonii peste colanți.

Ce tip de căptușeală să alegi?

Practic, există două tipuri de pantaloni scurți de alergare:

Pantalonii scurți care integrează lenjeria intimă sunt cei mai des întâlniți. Mai ales la pantaloni sport barbati, suportul este oferit prin slip, boxeri sau colanți, în funcție de model. Acești pantaloni scurți oferă un nivel ridicat de confort, cu un management excelent al frecării, mai ales între coapse. Pe de altă parte, pantalonii scurți cu compresie încorporată sunt ideali pentru alergătorii care caută sprijin pentru coapsă.

În funcție de nivelul de susținere a coapsei pe care îl cauți, poți alege pantaloni scurți cu suport muscular încorporat sau pantaloni scurți de compresie, care sunt mai strânși și favorizează circulația sângelui.

Femeile au alternativa la fustă: o fustă culotte. Sunt ideale pentru ținutele de alergare de vară, chiar și pentru distanțe lungi.

Pantalonii scurți fără lenjerie integrată îți oferă libertatea de a purta dedesubt lenjeria preferată sau pantalonii scurți de compresie. În acest fel, le poți combina cu diferite tipuri de lenjerie intimă, în funcție de nevoile tale pentru ziua respectivă în ceea ce privește greutatea, protecția și susținerea.

Cum să alegi mărimea potrivită a pantalonilor scurți

Confortul este cheia alegerii modelului potrivit atunci când vine vorba de pantaloni scurți de alergare. Dacă nu ești complet sigur de lungimea, construcția sau dimensiunea pe care o cauți, alege-le pe cele în care te simți cel mai bine să alergi.  

Sunt oameni care preferă să aibă mult suport și un design potrivit. Pentru a obține dimensiunea corectă a pantalonilor scurți de compresie, cel mai bine este să consulți ghidul de mărimi al producătorului. 

Dacă preferi să uiți de pantaloni scurți imediat ce îi vei îmbrăca, probabil că vei prefera modele mai scurte cu lenjerie integrată cât mai confortabilă, precum slip sau boxeri, chiar dacă asta înseamnă puțin sau deloc susținere musculară. Doar asigură-te că alegi o mărime care să permită îmbrăcămintei să rămână pe loc atunci când alergi, mai ales dacă îți plac buzunarele integrate în talie.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies