Dayana Yastremska carantina Australian Open 2021 Tenis WTA Tenis

Sta degeaba in carantina! Numarul 29 WTA, Dayana Yastremska, INTERZISA la Australian Open din cauza dopajului: ucraineanca poate ataca decizia la Curtea de Arbitraj Sportiv 

Dayana Yastremska are sanse mici de a mai putea participa la Australian Open 2021. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Ianuarie 2021, 09:58
Data actualizarii: Duminica 24 Ianuarie 2021, 10:06

Sansele Dayanei Yastremska (20 de ani, 29 WTA) de a participa la Australian Open sunt tot mai mici. Declarata pozitiva la un test anti-doping efectuat de WADA, Yastremska este suspendata temporar pentru o perioada nedeterminata in circuitele ITF si WTA. 

Agentia Anti-Doping a Federatiei Internationale de Tenis a decis sa nu dea curs cererii jucatoarei din Ucraina de a ridica suspendarea. Decizia poate fi atacata la Curtea de Arbitraj Sportiv, Agentia Mondiala Anti-Doping (WADA) si la Centrul National Anti-Doping al Ucrainei. 

  • Dayana Yastremska Ucraina

Inedit cu privire la situatia Dayanei Yastremska este faptul ca jucatoarea a facut deplasarea in Australia si se afla momentan in perioada de carantinare. Oficialilor Federatiei Internationale de Tenis li se vor cere explicatii, in conditiile in care Dayana Yastremska a calatorit intr-un charter asigurat de Australian Open. In avion, Yastremska s-a lasat pozata alaturi de Svetlana Kuznetsova, iar in apropierea lor s-au aflat Sorana Cirstea si Angelique Kerber. 

In data de 7 ianuarie 2021, Agentia Mondiala Anti-Doping (WADA) a analizat o proba de urina apartinandu-i sportivei din Ucraina si au gasit ca aceasta ar contine mesterolona, substanta interzisa pentru ca face parte din lista agentilor anabolici plasati in afara legilor sportului mondial.

Modifică setările cookies