Tenis

Sta degeaba in carantina! Numarul 29 WTA, Dayana Yastremska, INTERZISA la Australian Open din cauza dopajului: ucraineanca poate ataca decizia la Curtea de Arbitraj Sportiv 

Dayana Yastremska are sanse mici de a mai putea participa la Australian Open 2021. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Ianuarie 2021, 09:58
Data actualizarii: Duminica 24 Ianuarie 2021, 10:06

Sansele Dayanei Yastremska (20 de ani, 29 WTA) de a participa la Australian Open sunt tot mai mici. Declarata pozitiva la un test anti-doping efectuat de WADA, Yastremska este suspendata temporar pentru o perioada nedeterminata in circuitele ITF si WTA. 

Agentia Anti-Doping a Federatiei Internationale de Tenis a decis sa nu dea curs cererii jucatoarei din Ucraina de a ridica suspendarea. Decizia poate fi atacata la Curtea de Arbitraj Sportiv, Agentia Mondiala Anti-Doping (WADA) si la Centrul National Anti-Doping al Ucrainei. 

  • Dayana Yastremska Ucraina

Inedit cu privire la situatia Dayanei Yastremska este faptul ca jucatoarea a facut deplasarea in Australia si se afla momentan in perioada de carantinare. Oficialilor Federatiei Internationale de Tenis li se vor cere explicatii, in conditiile in care Dayana Yastremska a calatorit intr-un charter asigurat de Australian Open. In avion, Yastremska s-a lasat pozata alaturi de Svetlana Kuznetsova, iar in apropierea lor s-au aflat Sorana Cirstea si Angelique Kerber. 

In data de 7 ianuarie 2021, Agentia Mondiala Anti-Doping (WADA) a analizat o proba de urina apartinandu-i sportivei din Ucraina si au gasit ca aceasta ar contine mesterolona, substanta interzisa pentru ca face parte din lista agentilor anabolici plasati in afara legilor sportului mondial.

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies