GALERIE FOTO Sorana Cîrstea a urcat pe locul 22 WTA, dar Igăi Swiatek nu i-a păsat: cu ce scor a învins-o poloneza, în turul 2 la Doha

Sorana Cirstea Iga Swiatek Tenis WTA Romania WTA Doha Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 12 Februarie 2024, 20:25
Data actualizarii: Luni 12 Februarie 2024, 20:42

Sorana Cîrstea (33 de ani, 22 WTA) a cedat în minimum de seturi în fața Igăi Swiatek (22 de ani, 1 WTA), în turul secund al competiției WTA 1000 de la Doha. 

Sorana Cîrstea (33 de ani, 22 WTA) a semnat victorii impresionante în Orientul Mijlociu, în luna februarie, dar a experimentat o înfrângere dureroasă când și-a măsurat forțele cu numărul unu mondial, Iga Swiatek (22 de ani,1 WTA). 

Jucătoarea din țara noastră le-a învins pe Caroline Garcia și Maria Sakkari la Abu Dhabi, dar și pe Sloane Stephens - fostă campioană US Open - în turul inaugural al întrecerii de calibru WTA 1000 din Qatar

Sorana Cîrstea a pierdut în 62 de minute meciul cu Iga Swiatek, din turul secund al competiției WTA 1000 de la Doha

Doar că Iga Swiatek nu s-a lăsat incomodată nici de istoricul recent al Soranei Cîrstea, și nici de urcarea româncei pe locul 22 în ierarhia WTA. 

De la 2-0 la meciurile directe cu Sorana Cîrstea s-a făcut 3-0 pentru Iga Swiatek, iar setul pierdut de poloneză în fața româncei în optimile Australian Open 2022 a rămas, din nefericire, excepția.

Cîrstea a ajuns la 0-3 în meciurile cu Swiatek

Număr unu în tenisul feminin, Iga Swiatek s-a impus scor 6-1, 6-1, în doar 62 de minute de joc, timp în care a reușit să obțină cinci game-uri pe serviciul Soranei Cîrstea. 

Cu $20,650 părăsește competiția Sorana Cîrstea, în timp ce Iga Swiatek avansează în faza optimilor, rezultat pentru care primește un cec în valoare de $36,454. 

În optimi, poloneza Iga Swiatek se va duela cu o rusoaică. Următoarea oponentă va fi jucătoarea care va câștiga duelul dintre Erika Andreeva și Ekaterina Alexandrova. 


Artemon Apostu-Efremov, despre dopajul fostei eleve: „Simona Halep a căzut într-o capcană”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!