Simona Halep Donna Vekic live text Simona Halep WTA 1000 Toronto Simona Halep WTA Toronto 2022 Tenis WTA Romania Tenis

FOTO ȘI VIDEO Simona Halep - Donna Vekic 6-0, 6-2 | Devastatoare! Meci perfect făcut de Halep la Toronto! Cu cine se duelează în faza următoare 

Simona Halep s-a impus în duelul cu Donna Vekic din primul meci de la Toronto. 

Ana-Maria Popescu
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 08 August 2022, 19:12
Data actualizarii: Luni 08 August 2022, 19:26

Simona Halep - Donna Vekic 6-0, 6-2

Simona Halep a făcut spectacol pe Arena Centrală în primul său meci de la Toronto. De o oră și două minute a avut nevoie românca pentru a se impune în fața croatei. Simona a câștigat la zero primul set, în timp ce în cel de-al doilea a cedat doar două puncte, câștigate de Vekic pe propriul serviciu. 

În turul al doilea, Simona Halep se dueleză cu câștigătoarea dintre Zhang-Bucsa. 


Setul 2

6-2: GAME!SET! MATCH! Simona Halep închide meciul după un game muncit, în care Vekic a reușit să salveze o minge de meci. Românca nu i-a mai dat însă șanse adversarei, adjudecându-și cea de-a doua minge de meci.

5-2: Simona nu are probleme pe propriul serviciu și se apropie la un game de încheierea setului secund și adjudecarea meciului!

4-2: Donna Vekic câștigă al doilea punct al meciului, în cel mai lung game de până acum. Vekic a salvat patru mingi de break și a reușit să se impună. 

4-1: Simona își adjudecă propriul serviciu, în care a reușit al treilea as al meciului, dar și a doua dublă greșeală. 

3-1: BREAK! Halep câștigă cu un game alb pe serviciul adversarei! 

2-1: Game muncit pentru Simona  pe propriul serviciu! Vekic a revenit de la 40-0, Halep a reușit să treacă în avantaj cu un as și a închis punctul după un schimb lung de mingi. 

1-1: Primul punct obținut de Vekic în meci! Halep a revenit de la 40-0, însă adversara a reușit să bifeze primul punct al meciului după o eroare a Simonei. 

1-0: Simona începe perfect și setul secund, adjudecându-și serviciul cu un nou game alb! 

Setul 1 

6-0: SET HALEP! Simona închide setul revenind de la 30-0 pentru Vekic!

5-0: Simona își continuă seria bună cu serviciul și se apropie de închiderea primului set. Vekic i-a pus probleme lui Halep până la 40-30, însă românca a închis game-ul. 

4-0: BREAK! Încă un game alb câștigat de Simona Halep! Serviciul lui Vekic nu o ajută să obțină primul punct al meciului. 

3-0: Halep își face serviciul perfect și câștigă la zero al treilea game! Vekic nu a avut nicio șansă în fața Simonei! 

2-0: BREAK! Simona reușește să se impună pe serviciul adversarei și mărește avantajul în primul set!

1-0: Halep câștigă pe propriul serviciu după un game muncit! Simona a făcut și o dublă greșală în primul game al meciului. 


Simona Halep - Donna Vekic, ora 18:00 | În primul tur la Toronto

Simona Halep (30 de ani, 15 WTA) a primit-o pe Donna Vekic (26 de ani, 82 WTA), din postura de pierzătoare norocoasă, ca oponentă în runda inaugurală a competiției de calibru WTA 1000 de la Toronto.

După ce jucătoarea din Constanța s-a retras săptămâna trecută în turul 2 la Washington, din cauza caniculei, revenirea nu va fi ușoară, chiar dacă scorul întâlnirilor directe îi este favorabil. 

Simona Halep o conduce pe Donna Vekic cu 2-0 la meciurile directe

Halep a trecut de Vekic în cele două întâlniri directe, derulate în 2013 și 2017, ambele pe hard, la US Open, respectiv Indian Wells. A fost 6-2, 6-1, respectiv 6-4, 6-1 în favoarea Simonei Halep, care nu a pierdut niciun set în fața croatei.

Donna Vekic (26 de ani, 82 WTA) are locul 19 mondial drept cea mai înaltă clasare a carierei, atinsă în 2019. Vekic a câștigat 2 titluri WTA în proba de simplu, la Kuala Lumpur și Nottingham, cel mai recent datând din 2017. 

Într-un declin notabil, în ultimii ani, optimea de finală jucată de către Donna Vekic la Australian Open 2021 rămâne cel mai bun rezultat al precedentelor două sezoane. 

Învingătoarea meciului Simona Halep - Donna Vekic își va măsura forțele în turul secund cu Shuai Zhang (45 WTA) ori Cristina Bucșa (122 WTA). 

Modifică setările cookies