FOTO Rune i-a spus lui Mouratoglou să tacă și nu a dat înapoi: cum și-a motivat gestul tânărul de 19 ani

Australian Open 2023 Andrey Rublev Holger Rune Patrick Mouratoglou Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 08:35
Data actualizarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 08:39

Holger Rune (19 ani, 10 ATP) va urca pe locul 9 în clasamentul mondial, după încheierea Openului Australian. 

Holger Rune (19 ani, 10 ATP) a răspuns admirabil la presiunea primei optimi de finale jucate în carieră la Australian Open. Tenismenul danez a salvat o minge de meci cu un passing shot de rever care concurează cu orice reușită de acest fel a lui Rafael Nadal ori Novak Djokovic.

Pe când conducea cu 5-4 în setul decisiv al partidei cu Andrey Rublev - pierdute, în cele din urmă, în cinci seturi, scor 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (9)-, jucătorul scandinav i-a transmis antrenorului său, Patrick Mouratoglou, un gest prin care i-a cerut să își țină gura închisă.

Rune i-a cerut lui Mouratoglou să își țină gura închisă, la 5-4 în setul decisiv al meciului cu Rublev

După încheierea meciului, Rune și-a explicat gestul, care a putut fi considerat arogant: „De obicei, îmi place să mi se dea sfaturi din când în când. Dar nu tot timpul. Acolo, am simțit că nu era momentul, trebuia să mă concentrez doar pe teren. În aceste momente, totul se joacă pe un punct sau două. Și cu cât sunt mai concentrat pe teren, cu atât mai mult tenis bun pot produce.

Dacă nu sunt 100% prezent pe teren, e complicat. Mai ales în momentele tensionate. Cred că este important să rămân concentrat pe planul de joc și pe teren. Fără asta, putem pierde un punct, două puncte și asta poate fi suficient pentru a pierde meciul,” a punctat Holger Rune, care și-a încheiat sezonul 2022 cu o victorie împotriva lui Novak Djokovic, în finala turenului ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy, potrivit Eurosport

Cum a reacționat Patrick Mouratoglou după eșecul elevului său în optimile AO 2023

„Întotdeauna este dezamăgitor să pierzi, și cu atât mai mult din cauza unei mingii care a căzut în terenul tău după ce a atins fileul. Trebuie să îl felicităm pe Andrey Rublev pentru un meci extraordinar și îi dorim să ajungă departe la Australian Open!

Vreau să-mi exprim admirația pentru acest tânăr jucător, Holger Rune, pentru toate progresele pe care le-a făcut. Este curajos, este plin de entuziasm și energie și va realiza lucruri mari în viitor, fără îndoială,” a punctat pentru aceeași sursă tehnicianul angajat de Simona Halep în primăvara anului trecut, Patrick Mouratoglou. 

CTP critică echipa Mouratoglou-Halep: „Îmi venea să înnebunesc, uitându-mă. Simona a pierdut cu capul, nu a gândit”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!