VIDEO „Doar accidentările mele sunt puse la îndoială!” Djokovic a ieșit la atac, după cel mai bun meci al anului

Australian Open 2023 Alex de Minaur Novak Djokovic Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 17:20
Data actualizarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 17:30

„Când e vorba despre mine, mă prefac!”, a fost replica lui Djokovic, acuzat că și-ar înscena accidentarea, atât în timpul ediției 2021 a Openului Australian, cât și în prezent. 

Novak Djokovic (35 de ani, 5 ATP) l-a învins pe Alex de Minaur (23 de ani, 24 ATP), scor 6-2, 6-1, 6-2, în optimile de finală ale Openului Australian, stabilindu-și o întâlnire cu Andrey Rublev, în faza ultimilor opt jucători. 

Tenismenul sârb a avut nevoie de numai 2 ore și 6 minute pentru a-și apropia victoria, timp în care a lovit direct câștigător de 26 de ori (doar 9 winnere pentru de Minaur) și a aplicat un tenis lăudat la unison de lumea tenisului. 

Novak Djokovic: „Nu simt că trebuie să dovedesc nimănui.”

„Întrebarea mea nu e cum l-ai bătut pe de Minaur atât de clar, ci de ce?”, l-a chestionat Jim Courier pe Novak Djokovic, pe o notă amuzantă. „Pentru că am vrut,” a replicat jucătorul balcanic, spre distracția publicului din Arena Rod Laver.

La conferința de presă de după meci, Novak Djokovic - care a declarat că în meciul din optimi nu a simțit dureri la nivelul coapsei și genunchiului -, a ținut să ofere un răspuns tăios oamenilor care spun că se preface accidentat. 

„Las îndoiala pentru acești oameni. Lăsați-i să se îndoiască. Doar accidentările mele sunt chestionate. Când alți jucători sunt accidentați, ei sunt victimele, dar când e vorba despre mine, mă prefac. E foarte interesant. Nu simt că trebuie să dovedesc nimic nimănui.

Am făcut un RMN, ultrasunete și toate celelalte, atât acum doi ani, cât și acum. Le voi publica ori în documentar, ori pe rețelele sociale, depinde de cum mă simt. Poate că o voi face, poate nu.

Nu mă interesează în acest moment ce gândesc și spun oamenii. E distractiv cum povestea asta care mă înconjoară continuă, în comparație cu alți jucători care au trecut prin situații similare. Dar m-am obișnuit, îmi dă putere și motivație suplimentare, așa că le mulțumesc pentru asta,” a declarat Novak Djokovic, notează Tennis Majors

În 2021, ediție a Openului Australian câștigată de Novak Djokovic, sârbul a fost criticat pentru că nu ar spune adevărul, când declara că suferă de o micro-ruptură musculară abdominală. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!