Mouratoglou nu vede niciun motiv pentru care Nadal nu e favorit la câștigarea Roland Garros 2024

Patrick Mouratoglou rafael nadal Roland Garros 2024 Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 08:03
Data actualizarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 08:08

Rafael Nadal a anunțat că sezonul 2024 va fi ultimul al carierei sale. 

Antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou îl lansează pe Rafael Nadal în poziția de principal favorit la câștigarea ediției 2024 a turneului de la Roland Garros.

În ciuda sezonului 2023 ratat aproape în întregime de tenismenul din Manacor, tehnicianul francez cu origini grecești îl vede pe „Matador” capabil să iasă din nou campion de Grand Slam, atât timp cât corpul îi va permite.

Mouratoglou, despre Nadal: „Dacă simte că poate câștiga în continuare, cred că va continua.”

„Înțeleg că nu vrea să simtă acea presiune și că vrea ca oamenii să creadă că va veni anul viitor să-și ia la revedere. Dar el nu este genul acela de persoană. Va juca în continuare cu forțe depline,” a declarat Patrick Mouratoglou. 

„Va avea suficient timp pentru antrenament. De-a lungul carierei sale, a arătat că este un jucător care are nevoie să joace mult. Întrebarea este: cât de lipsit de accidentări va fi în 2024? Dacă nu simte durere și poate juca anul viitor, nu există niciun motiv să credem că nu va fi favorit la Roland Garros,” a adăugat Mouratoglou. 

Întrebat despre eventualitatea în care Rafael Nadal s-ar retrage mai devreme decât s-ar aștepta lumea, Patrick Mouratoglou a afirmat că spaniolul continuă să plănuiască să revină în tenis în 2024 deoarece simte că încă este capabil de victorii importante. 

„El se va opri dacă simte că este departe de a avea senzația că poate câștiga un Grand Slam. Dacă simți că ești departe de a putea câștiga un Grand Slam, probabil vei renunța. Nu cred că va juca doar pentru a fi pe locul 20 în lume, dar dacă simte că poate câștiga în continuare, cred că va continua,” a completat Rafael Nadal, potrivit Punto de break.

  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!