Novak Djokovic Carlos Alcaraz Cupa Davis rafael nadal Tenis Novak Djokovic

GALERIE FOTO Încă un cuțit în inima spaniolilor Nadal și Alcaraz: ce a făcut Djokovic în Cupa Davis, după câștigarea US Open

Novak Djokovic a contribuit decisiv la eliminarea Spaniei din ediția 2023 a Cupei Davis.  

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 25 Septembrie 2023, 07:36
Data actualizarii: Luni 25 Septembrie 2023, 11:37

Echipa Spaniei a pierdut în fața Cehiei și Serbiei, învingând fără utilitate matematică selecționata sud-coreeană, în faza grupelor Cupei Davis, premergătoare turneului final din noiembrie.

Serbia a contribuit la eliminarea Spaniei din ediția 2023 a Cupei Davis

După ce Rafael Nadal a declarat că și-ar dori să joace tenis în acest an, cu condiția ca echipa țării sale să reușească accederea la turneul final, Novak Djokovic a luat decizia care a surprins o parte a fanilor tenisului și a călătorit de la New York la Valencia, pentru a reprezenta Serbia la doar o săptămână după câștigarea US Open.  

  • Novak Djokovic

Novak Djokovic l-a învins pe ibericul Alejandro Davidovich Fokina, scor 6-3, 6-4, contribuind la victoria Serbiei în fața Spaniei, scor 3-0 la meciuri. 

Rafael Nadal, lăsat fără oportunitatea de a reveni în tenis la Cupa Davis

Anumiți fani ai jucătorului din Manacor au vorbit pe rețelele de socializare despre ipoteza conform căreia „Nole” ar fi jucat la Cupa Davis pentru a juca un rol în împiedicarea lui Rafael Nadal de a acumula forma necesară înaintea sezonului 2024, anunțat ultimul din cariera spaniolului. 

„Nadal mi-a spus că are ca obiectiv să aibă un obiectiv - acela de a juca pentru Spania la turneul final al Cupei Davis, dacă țara sa va reuși calificarea.

Vă reamintesc, țelul meu nu a fost să îl conving să vină. El a fost cel care mi-a spus asta,” a dezvăluit David Ferrer, căpitanul nejucător al Spaniei, conform Tennis Channel, la începutul lunii septembrie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!