Novak Djokovic Simona Halep dopaj Simona Halep rezultat pozitiv Simona Halep roxadustat Tenis WTA Tenis

Novak Djokovic, de partea Simonei Halep! Cum se angajează să lupte pentru sportiva din România

Asociația lui Novak Djokovic se angajează să lupte pentru drepturile Simonei Halep, în lupta de a-și demonstra nevinovăția, în scandalul de dopaj. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Octombrie 2022, 09:40
Data actualizarii: Luni 24 Octombrie 2022, 09:43

Asociația Tenismenilor Profesioniști, fondată de Novak Djokovic și Vasek Pospisil în 2019 o susține pe Simona Halep și se angajează ca sportiva din România să aibă parte de un proces corect, în lupta româncei contra acuzației de dopaj

Depistată pozitiv de două ori la Roxadustat, în timpul US Open 2022, Simona Halep a fost suspendată provizoriu din circuitele WTA și ITF, dar va contesta hotărârea la TAS pentru a reveni cât de curând în lumea bună a tenisului. 

Asociația co-fondată de Novak Djokovic va lupta pentru drepturile Simonei Halep

„Asociația Tenismenilor Profesioniști se angajează ca Simona Halep și orice alt jucător să aibă parte de un apel corect și un proces dus până la capăt. Vom lupta pentru drepturile sale și vom cere dreptate și transparență pentru toți tenismenii,” se arată scris în comunicatul PTPA. 

Asociația co-fondată de Novak Djokovic este menită să reprezinte toți jucătorii din top 350 WTA și ATP. Este singura asociație alcătuită exclusiv din jucători, din 1972 încoace. 

Mai mult de 500 de jucători s-au înscris în fundație și și-au exprimat sprijinul față de această inițiativă, în fața unor decizii controversate luate de ATP și WTA. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies