GALERIE FOTO De ce Jannik Sinner nu va fi favorit în finala Australian Open 2024

Jannik Sinner Alexander Zverev Australian Open 2024 Daniil Medvedev finala australian open Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 28 Ianuarie 2024, 08:35
Data actualizarii: Duminica 28 Ianuarie 2024, 08:46

Jannik Sinner are un motiv serios de teamă înaintea primei finale de turneu major pe care o va juca. 

Jannik Sinner (22 de ani, 4 ATP) va juca prima finală de Grand Slam a carierei la Melbourne

Tenismenul italian l-a învins pe Novak Djokovic, scor 6-1, 6-2, 6-7 (6), 6-3, în semifinalele turneului de mare șlem de la antipozi și îl așteaptă în ultimul act pe Daniil Medvedev (3 ATP), care a trecut în cinci seturi de Alexander Zverev, scor 5-7, 3-6, 7-6 (4), 7-6 (5), 6-3. 

Jannik Sinner are două deficiențe mari de acoperit în finala Australian Open 2024

  • Tenismenul italian în vârstă de 22 de ani va trebui să se impună în ciuda lipsei de experiență și în absența unui palmares pozitiv cu adversarul.

În ciuda entuziasmului și a formei de moment care îl recomandă favorit la ridicarea trofeului, Jannik Sinner are motive pentru a nu se considera în pole-position în finala programată duminică, 28 ianuarie, de la ora 10:30.

Sinner nu a jucat cu Medvedev la Melbourne, dar are 3 victorii consecutive contra rusului

Sinner are de depășit două argumente care îi sunt potrivnice: lipsa de experiență - Medvedev a jucat cinci finale de Grand Slam - și palmaresul nefavorabil de care dispune în confruntărea cu cei doi rivali. Sinner este condus de Medvedev cu 6-3 la meciurile directe. 

Cu toate acestea, Sinner ar avea un avantaj al perioadei recente în fața lui Medvedev, pe care l-a învins în fiecare din ultimele trei meciuri directe, derulate la Beijing, Viena și Torino, toate pe hard. 

Sinner nu a câștigat turneu de mare șlem până acum

Daniil Medvedev are deja statutul de campion de Grand Slam. Rusul s-a impus la US Open 2021, după o finală încheiată 3-0 la seturi, în detrimentul lui Novak Djokovic.

Alexander Zverev a jucat finala în ediția 2020 a turneului major de la New York, dar a cedat-o în cinci seturi în fața austriacului Dominic Thiem. 


Simona Halep la TAS? Ion Țiriac a dat verdictul

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!