Mats Wilander o aseamănă pe Emma Răducanu cu Simona Halep: „E bună la toate, dar nu are lovitura care să anihileze adversara”

Emma Raducanu US Open 2022 Mats Wilander Simona Halep Tenis WTA US Open editie 2022 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 31 August 2022, 09:40
Data actualizarii: Miercuri 31 August 2022, 09:43

Mats Wilander vede similarități între jocul Simonei Halep și tenisul Emmei Răducanu și crede că sportiva britanică are datoria de a-și defini un profil, pentru a avea succes în tenisul mondial. 

Perioada de basm petrecută de Emma Răducanu (19 ani, 11 WTA) în circuitul WTA a ajuns la final. Sportiva britanică cu origini românești a fost eliminată în runda inaugurală a Openului American, în ediția în care avea obligația de a-și apăra titlul pentru a rămâne în top 20 WTA.

Învinsă de Alize Cornet în minim de seturi, în primul tur la Flushing Meadows, Emma Răducanu a fost subiectul principal de analiză al fostului mare tenismen, Mats Wilander, care a afirmat că filosofia de joc a britanicei rămâne încă neclară.

Mats Wilander: „Emma Răducanu nu și-a găsit încă identitatea, ca jucătoare.”

Wilander crede că stilul de joc al Emmei Răducanu se aseamănă cu tenisul aplicat de Simona Halep, însă este de părere că tânăra jucătoare din Marea Britanie are datoria de a-și trasa un profil tenisistic cât mai curând, în procesul de a reveni în elita tenisului mondial. 

„Cred că acum o să începem să vedem ce înseamnă cu adevărat Emma Răducanu. I se vor scădea toate punctele din clasament, va începe de la zero, doar că va fi în continuare prezentă în turneele majore și în majoritatea turneelor. 

Nu văd o mare diferență la Emma anul acesta față de anul trecut, cu excepția faptului că înainte era doar încrezătoare, iar altor jucătoare le era frică să joace împotriva ei.

„E ca Simona Halep, are puțin din toate, dar nu și lovitura care să anihileze adversara.”

Emma este o jucătoare bună, dar nu este grozavă. A avut multă încredere anul trecut și este o luptătoare. Singurul lucru pe care nu-l știu este că simt că nu și-a găsit încă identitatea ca jucătoare. Este o jucătoare care își asumă riscuri? Joacă foarte agresiv? Sau își folosește abilitățile de mișcare, se retrage un pic și joacă cu o mică variație? 

Acum mi se pare că e ca Simona Halep, are puțin din toate. Nu i-am văzut încă traseul - cum va ajunge să joace de fapt? Pentru că este bună la toate, nu prea are lovitura care să anihileze adversara. Bineînțeles, va încerca mereu să facă îmbunătățiri, dar cred că aceasta este partea în care sunt puțin confuz. Dar, din nou, este atât de tânără și nu i s-a dat o șansă adecvată de a trăi o viață normală. Este o nebunie ce i s-a întâmplat,” a declarat Mats Wilander pentru Eurosport.

În urma eliminării suferite în primul tur la US Open 2022, Emma Răducanu va cădea 69 de locuri în clasamentul WTA, până pe poziția 80. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!