VIDEO Imagini cutremurătoare: ucraineanca Marta Kostyuk a plâns incontrolabil în timpul intonării imnului, la Cupa Billie Jean King

Cupa Billie Jean King Marta Kostyuk Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 15 Aprilie 2023, 11:22
Data actualizarii: Sambata 15 Aprilie 2023, 11:22

Marta Kostyuk, copleșită de emoții în timpul intonării imnului statului ucrainean, la Cupa Billie Jean King. 

Play-off-ul din Cupa Billie Jean King disputat între selecționatele Republicii Cehe și Ucrainei a fost precedat de un moment de reculegere ținut în memoria victimelor provocate de invazia rusească în țara vecină și de cutremurele din Turcia și Siria.

În timpul intonării imnului statului ucrainean, Marta Kostyuk (20 de ani, 38 WTA) nu și-a mai putut stăpâni emoțiile, gândindu-se la nenumăratele morți absurde aduse de războiul purtat de rezistența ucraineană pentru a face față atacurilor invadatorilor ruși.

Marta Kostyuk, cu gândul la distrucțiile provocate de invazia rusească în țara sa

Republica Cehă conduce Ucraina cu 2-0 după meciurile derulate în prima zi. În meciul de deschidere, Marta Kostyuk a fost învinsă de Marketa Vondrousova, scor 6-2, 6-1, iar Katarina Zavatska a cedat în fața Barborei Krejcikova, 6-4, 6-3. 

„Nu a fost ziua noastră, nici cel mai bun meci făcut de mine. Dar a fost mai apropiat decât o arată scorul. Sunt mândră de fete în orice circumstanțe ne regăsim și vom ieși din nou pe teren pentru a da totul,” a afirmat Marta Kostyuk, după meci. 


Imaginea istorică cu fostul președinte: Hănescu dezvăluie ce i-a spus Traian Băsescu înainte de plecarea la Olimpicele din Beijing

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!