Australian Open 2023 Gabriela Ruse Marta Kostyuk Tenis WTA Tenis

VIDEO Gabriela Ruse și Marta Kostyuk s-au calificat în semifinalele Openului Australian

Gabriela Ruse a semnat performanța debutului de an în tenisul românesc, confirmând semifinala atinsă de Irina Begu în turneul WTA 500 de la Adelaide. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 25 Ianuarie 2023, 07:40
Data actualizarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 09:01

După sfertul de finală atins la Roland Garros, în primăvara anului trecut, Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au făcut pasul înainte și au reușit calificarea în semifinalele probei de dublu din cadrul Openului Australian 2023.

Echipa româno-ucraineană a eliminat perechea cap de serie numărul 4, alcătuită din Elise Mertens și Storm Hunter, scor 7-6 (6), 2-6, 6-4, la capătul unei lupte intense, care a durat 2 ore și 30 de minute. 

Gabriela Ruse: „Vreau să câștig un Grand Slam la dublu.”

  • Doar Horia Tecău - la dublu mixt în 2012 - și Nicholas David Ionel - în proba de dublu masculin de juniori, în 2020, sunt românii care au reușit câștigarea unui trofeu la Melbourne. 

23 de lovituri direct câștigătoare au semnat Ruse și Kostyuk, cu cinci mai multe decât oponentele lor. 

$141,032 este premiul financiar pe care și l-au asigurat Gabriela Ruse și Marta Kostyuk prin calificarea în penultimul act competițional, în consecință fiecare jucătoare va încasa $70,516. 

Pentru o calificare istorică în finala Openului Australian, Gabriela Ruse și Marta Kostyuk se vor duela cu principalele favorite la câștigarea trofeului, Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova. Meciul se va juca vineri-dimineața. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!