Încă un record: Iga Swiatek distruge tot, inclusiv la Turneul Campioanelor: cine sunt cele patru semifinaliste

Turneul Campioanelor Aryna Sabalenka Caroline Garcia Iga Swiatek Maria Sakkari Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 06 Noiembrie 2022, 09:15
Data actualizarii: Duminica 06 Noiembrie 2022, 09:19

Iga Swiatek a încheiat cu victorii pe linie grupa în care le-a întâlnit pe Daria Kasatkina, Caroline Garcia și Cori Gauff. 

Liderul autoritar al circuitului WTA, Iga Swiatek (21 de ani) a pierdut doar 13 game-uri în faza grupelor Turneului Campioanelor, în care și-a măsurat forțele cu Daria Kasatkina, Caroline Garcia și Cori Gauff. 

În întrecerea din Fort Worth, Texas, Swiatek a întrecut-o pe Kasatkina scor 6-2, 6-3, pe Garcia, 6-3, 6-2, iar tinerei americane Gauff nu i-a lăsat decât trei game-uri, în manșa întâi, depășind-o cu 6-3, 6-0. 

Swiatek - Sabalenka și Sakkari - Garcia, semifinalele Turneului Campioanelor de la Fort Worth

Campioană în sezonul 2022 la Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma, Roland Garros, US Open, și San Diego, Iga Swiatek se arată drept semifinalista cea mai îndreptățită să viseze la marele premiu de $1,680,000, care o așteaptă, în cazul în care va ridica trofeul, la finalul zilei de luni, 7 noiembrie. 

Doar Justine Henin, în 2007, a pierdut mai puține game-uri decât Iga Swiatek, în faza grupelor Turneului Campioanelor, în ultimele 15 ediții. 

Jessica Pegula, Ons Jabeur, Cori Gauff și Daria Kasatkina au părăsit Turneul Campioanelor după faza grupelor, singuele jucătoare fără victorie sfârșind tocmai reprezentantele gazdelor, americancele Pegula și Gauff. 

Reprezentantele gazdelor, Pegula și Gauff, singurele jucătoare fără victorie la Turneul Campioanelor

În careul de ași, Iga Swiatek o va întâlni pe Aryna Sabalenka, care a trecut de Ons Jabeur și Jessica Pegula pentru a reuși calificarea în semifinale, dar care are un palmares negativ, scor 1-4, în favoarea polonezei Swiatek. 

În prima semifinală, grecoaica Maria Sakkari - câștigătoare de grupă, cu victorii pe linie, la fel ca Iga Swiatek - va primi replica franțuzoaicei Caroline Garcia, semifinalistă la US Open 2022, care a învins-o în tiebreak-ul setului decisiv pe Daria Kasatkina, în „finala” care a stabilit a ultima semifinalistă a Turneului Campioanelor. 

Scorul întâlnirilor directe dintre Sakkari și Garcia este 2-0 pentru sportiva din Hexagon. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!