Din zece, doar cinci! Niciun român nu a trecut de calificările Openului Australian

Australian Open 2023 Gabriela Ruse Romania la Australian Open Tenis WTA Romania Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 10:40
Data actualizarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 11:00

Nicholas David Ionel, Gabriela Ruse, Irina Bara, Alexandra Cadanțu-Ignatik și Gabriela Lee au pierdut în calificările Openului Australian, ediția 2023. 

Semifinala jucată de Irina Begu în turneul WTA 500 de la Adelaide a conferit un start încurajator de sezon pentru tenisul românesc, însă veștile bune nu au fost confirmate, din nefericire, în turneul preliminar din cadrul Openului Australiei. 

Doar Gabriela Ruse și Alexandra Cadanțu-Ignatik au ajuns în turul doi al calificărilor, dar aceste rezultate vor rămâne cele mai bune rezultate ale românilor în calificările Australian Open 2023. 

Begu, Cîrstea, Bogdan, Cristian și Țig, reprezentantele României la Australian Open 2023 

Gabriela Ruse (112 WTA) a fost învinsă în semifinalele calificărilor de numărul 185 mondial, Selena Janicijevic, scor 7-5, 6-3, în timp ce Alexandra Cadanțu-Ignatik (171 WTA) a fost eliminată de Eva Lys (127 WTA), scor 6-4, 6-1. 

În consecință, România va aborda primul Grand Slam al anului fără Simona Halep sau vreun jucător venit din calificări, dar cu cinci participante: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Patricia Țig. În cazul ultimelor două, clasamentul protejat a fost activat pentru a facilita prezența pe tabloul principal.

Australian Open 2023 se joacă în perioada 16-29 ianuarie, iar desfășurarea turneului de mare șlem va putea fi urmărită pe www.sport.ro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!