Expulzat în 2022, iar în 2023, îmbrățișat: cum ar putea juca Novak Djokovic infectat cu COVID la Australian Open

Novak Djokovic Australian Open 2023 Novak Djokovic Melbourne Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 19:20
Data actualizarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 19:27

Novak Djokovic va juca nevaccinat la Australian Open 2023, iar comicul situației face posibil scenariul ca tenismenul sârb să joace chiar și infectat cu COVID-19. 

Dacă în prima lună a anului 2022, Novak Djokovic (35 de ani, 5 ATP) a fost în mijlocul unui scandal imens, cauzat de neînțelegerile dintre autoritățile australiene și organizatorii Grand Slam-ului din Melbourne, începutul noului an l-a surprins pe tenismenul sârb ajungând în liniște la Melbourne.

Novak Djokovic a fost văzut semnând postere și pozându-se alături de fani, înainte de a părăsi zona aeroportului din Melbourne, informează 9News Melbourne

Novak Djokovic, primit cu căldură la Melbourne, după un an de la momentul deportării

Diferența dintre 2022 și 2023 este uriașă, în ce privește Australia și tratamentul acordat sportivilor, în contextul pandemic.

Directorul turneului, Craig Tiley, a anunțat că nu va forța niciun sportiv să dezvăluie rezultatele testelor PCR făcute, în consecință existând posibilitatea ca Novak Djokovic să joace la Australian Open 2023 nu doar nevaccinat, ci și infectat cu COVID-19. 

Oficialii Australian Open le vor permite jucătorilor să joace chiar și infectați cu COVID-19

„Le-am comunicat clar sportivilor și angajaților noștri, în număr de peste 12,000. Le recomandăm tuturor celor care nu se simt bine și au simptome COVID puternice să își reducă contactul social și să rămână acasă. 

Presupunem că vor fi jucători care vor concura având COVID-19, pentru că nu vom forța pe nimeni să ne comunice rezultatele testelor PCR făcute,” a declarat Craig Tiley, notează Punto de break

În 2022, Novak Djokovic a fost deportat din Australia și, implicit, i-a fost negată participarea în Openul Australian. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!