Decizia data de un judecator din SUA in procesul Tiriac vs. WTA

Decizia data de un judecator din SUA in procesul Tiriac vs. WTA

Ion Tiriac a aflat ce decizie a luat un tribunal din New York cu referire la procesul cu WTA.

O instanta din New York a luat hotararea, de curand, prin judecatorul Jed. S. Rakoff, sa nu dea curs procesului intentat de WTA (Asociatia Feminina de Tenis) magnatului roman Ion Tiriac. Inainte de acest proces, Tiriac daduse in judecata WTA pentru ca este obligat sa ofere aceleasi premii femeilor ca si barbatilor la turneul pe care-l patroneaza la Madrid.

Drept raspuns, WTA a intentat si ea un proces impotriva celui mai bogat roman, acuzandu-l pe acesta ca nu respecta clauzele prevazute in contractul pe care l-a semnat cand a decis sa organizeze un turneu de tenis la acest nivel. Totusi, Tiriac si-a retras ulterior plangerea de la tribunal, iar instanta din Statele Unite ale Americii a luat decizia de a nu da curs conflictului.

Tiriac, indignat ca trebuie sa le ofere si femilor aceleasi premii


Ion Tiriac s-a aratat profund deranjat de faptul ca trebuie sa le ofere jucatoarelor de tenis aceleasi premii pe care le ofera jucatorilor din ATP, considerand ca interesul pentru tenisul feminin nu este la fel ca cel pentru tenisul masculin. "Cand femeile o sa produca la fel de mult precum barbatii, o sa le dau bani. Dar nu este cazul acum", a declarat Tiriac in urma cu doi ani.

VIDEO PROTVPLUS.RO

UE impune Belarusului sancţiuni în şapte sectoare economice, în urma deturnării avionului Ryanair
BRAT
Modifică setările cookies