Dayana Yastremska tenis dopaj Tenis WTA Tenis Dayana Yastremska a scăpat de suspendarea pentru dopaj invocând un motiv halucinant: propunerea i-a fost acceptată

Dayana Yastremska a scăpat de suspendarea pentru dopaj invocând un motiv halucinant: propunerea i-a fost acceptată

Dayanei Yastremska (46 WTA) i-a fost anulată suspendarea din tenis datorită unui motiv incredibil invocat. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 August 2021, 10:28
Data actualizarii: Miercuri 04 August 2021, 10:35

Dayana Yastremska și-a văzut prima jumătate a sezonului 2021 distrusă în urma deciziei Curții de Arbitraj Sportiv de a o suspenda temporar din tenis, în urma acuzațiilor de dopaj. 

După luni de procese și numeroase ore petrecute în tribunal, Yastremska a fost achitată în urma deciziei Tribunalului Independent, care a acceptat apărarea ei, care stipula că substanța interzisă, mesterolona, ar fi intrat involuntar în organismul ei, după un contact intim cu prietenul ei, informează Tenisite

  • Dayana Yastremska Ucraina

Dayana Yastremska a fost suspendată pentru dopaj din 7 ianuarie până în iulie


Cartea transmiterii sexuale a fost, în cele din urmă acceptată și a cruțat-o pe Dayana Yastremska de scenariul unui 2021 total inactiv în circuitul WTA. Potrivit unui cercetător în dopaj, urina ar fi fost singură metodă prin care această substanță - mesterolona - putea fi detectată, prin urmare nu putea fi manipulată sau transmisă prin contact sexual. 

La începutul acestui an, Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a analizat o proba de urină aparțînându-i sportivei din Ucraina și au găsit că această ar conține mesterolona, substanță interzisă pentru că face parte din lista agenților anabolici plasați în afară legilor sportului mondial. În baza articolului 2.1, Agenția Mondială Anti-Doping a declarat că Dayana Yastremska a încălcat regulă anti-dopaj, in consecință fiind suspendată temporar începând cu dată de 7 ianuarie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!