CTP o consideră pe Sorana Cîrstea „cel mai mare talent al tenisului feminin românesc” 

Sorana Cirstea CTP tenis WTA Miami 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 31 Martie 2023, 08:43
Data actualizarii: Vineri 31 Martie 2023, 08:53

Sorana Cîrstea o înfruntă vineri, de la ora 22:00, pe cehoaica Petra Kvitova, în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami. 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că progresul arătat de Sorana Cîrstea sub comanda noului antrenor, Thomas Johansson, este sustenabil și poate să îi aducă cele mai bune performanțe ale carierei, în acest an. 

CTP a explicat că a considerat-o pe Sorana Cîrstea „cel mai mare talent al tenisului feminin românesc” inclusiv înaintea performanței de la Miami. 

„Thomas Johansson a reușit să o calmeze, să o adune. Nu mai am impresia că minunea va ține 3 zile.”

„Am avut, de-a lungul anilor, mereu senzația că și atunci când juca bine Sorana, jocul ei se putea rupe în orice moment. De la o minge, putea intra într-o serie negativă, care să o ducă la înfrângere, așa cum s-a întâmplat de atâtea ori. A avut mulți antrenori, a ajuns celebră prin felul în care îi admonesta pe aceștia. Nicio colaborare nu a funcționat. Ei, ce s-a întâmplat acum este de domeniul miracolului. 

Faptul că Thomas Johansson a reușit să-i intre în minte Soranei și să facă ordine acolo este incredibil. Cum a făcut, nu știu să vă spun. A lucrat cu materialul clientului, cu loviturile foarte bune pe care Sorana le avea. Am spus întotdeauna că este poate cel mai mare talent al tenisului feminin românesc, cu dreaptă, rever, serviciu, vine și în față, reușește și voleuri, și scurte, dar toate astea nu se închegau într-un sistem de joc. 

Thomas Johansson a reușit să o calmeze, să o adune. Acum este extrem de compactă, iar lucrul cel mai important este că nu mai am impresia că minunea asta va ține 3 zile. Dimpotrivă, am impresia că felul ăsta de a juca l-a asimilat în interior, că va reuși în continuare meciuri foarte bune. Cred că va fi anul ei de vârf”, a punctat CTP, într-o intervenție live. 

„Important este acum felul în care joacă. Poate va mai pierde, cu siguranță vor mai fi înfrângeri. Important este că jocul ei s-a închegat și trebuie să-l păstreze, să se concentreze pe joc, pe fiecare minge, fiecare game. Nu să se gândească că mai are puțin până la TOP 10, asta este o mentalitate deloc productivă, chiar păguboasă,” a declarat Cristian Tudor Popescu pentru GSP

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!