Sorana Cirstea Tenis WTA Romania WTA Miami 2023 Tenis

VIDEO Regretul unei șanse ratate: Sorana Cîrstea ratează două mingi de set și pierde dureros semifinala cu Petra Kvitova

Sorana Cîrstea a cedat dureros semifinala cu Petra Kvitova, după ce a condus cu 5-2 în manșa întâi, în care a beneficiat de două mingi de set. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 01 Aprilie 2023, 00:50
Data actualizarii: Sambata 01 Aprilie 2023, 00:53

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 5-7, 4-6
în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami


Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 5-7, 4-6 în setul 2: Break-ul nu mai vine, iar Sorana Cîrstea sfârșește eliminată în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami.

Parcurs excelent pentru româncă, dar rămâne regretul unei semifinale în care a început remarcabil, conducând cu 5-2 în primul set. Cîrstea a ratat două mingi de set în manșa întâi, după care Kvitova a dezvoltat o serie de neoprit, câștigând opt game-uri în următoarele nouă.  

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 5-7, 4-5 în setul 2: O singură șansă mai are Sorana Cîrstea să facă break, dacă vrea să rămână în lupta pentru calificarea în finală. Urmează un game crucial, după pauză. 

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 5-7, 3-5 în setul 2: Cehoaica apasă eficient cu serviciul încă o dată și se apropie la un singur game de finala turneului. Elena Rybakina este jucătoarea care așteaptă învingătoarea din acest meci. 

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 5-7, 3-4 în setul 2: Kvitova rămâne la adăpostul unui break avantaj, dar va înfrunta o presiune sporită în următoarele game-uri. Break-ul e numele jocului: românca are nevoie disperată de unul, în următoarele trei game-uri. 

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 5-7, 2-3 în setul 2: Sorana Cîrstea ține aproape cu serviciul, reușind al doilea hold consecutiv, dar va avea nevoie mare de un break, în următoarele două ocazii, pentru a nu-și micșora semnificativ șansele de a rămâne în meci. 

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 5-7, 1-2 în setul 2: Cîrstea salvează minge de break și pune, în sfârșit, capăt seriei de șapte game-uri luate de Kvitova fără întrerupere. Partida poate fi relansată cu un break în game-ul următor. 

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 5-7, 0-2 în setul 2: Coșmarul nu se termină, în semifinala de la Miami. Sorana Cîrstea vede și al șaptelea game consecutiv cedat, dar va încerca să echilibreze situația, la serviciu, în game-ul următor. 

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 5-7, 0-1 în setul 2: Se fac șase game-uri consecutive în contul Petrei Kvitova, iar Sorana Cîrstea ajunge condusă cu set și break, la nici jumătate de oră după ce conducea cu 5-2 în manșa întâi. Un exemplu perfect pentru duritatea psihologică la care le expune tenisul profesionist pe jucătoare. 

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 5-7 în setul 1: Dubla campioană a turneului de la Wimbledon își arată materialul de campioană, în partea secundă a primului set. Condusă cu 5-2, Kvitova salvează două mingi de set procurate de Cîrstea și reușește o revenire mai mult decât improbabilă pentru a trece în avantaj la seturi. 

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 5-6 în setul 1: Intrată într-o viteză în care nu mai cunoaște greșeala neforțată, Petra Kvitova reușește break alb, al doilea game consecutiv fără punct pierdut și va urma să servească pentru a câștiga setul. În urmă cu un sfert de oră, Cîrstea conducea cu 5-2. 

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 5-5 în setul 1: Game alb reușit de Petra Kvitova. Sorana Cîrstea are nevoie de două game-uri solide în prelungirile setului, pentru a-l înclina în favoarea sa. 

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 5-4 în setul 1: Manșa se putea încheia la oricare dintre cele două mingi de set procurate de Sorana Cîrstea, dar Kvitova revine solid cu retururi adânci și face rebreak-ul prin care își acordă o nouă șansă bună în acest set. 

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 4-2 în setul 1: Insistând iar și iar, Cîrstea face break pe serva cehoaicei, în prelungiri, returnând din ce în ce mai periculos. 


Sorana Cîrstea (32 de ani, 74 WTA) a beneficiat de o zi suplimentară de repaus, după ce ploaia s-a oprit deasupra zonei Miami, la scurt timp după încheierea partidei sale din sferturile de finală, jucate în compania Arynei Sabalenka (24 de ani, 2 WTA).

Sorana Cîrstea și Petra Kvitova (12 WTA) vor juca vineri, 31 martie, după ora 22:00, pentru a stabili numele jucătoarei care o va înfrunta pe Elena Rybakina, în finala competiției. 

Cîrstea o înfruntă pe Kvitova pentru a 11-a oară. Scorul meciurilor directe: 4-6

Norocul s-ar putea întoarce împotriva Soranei Cîrstea în finală, dacă jucătoarea din Târgoviște va trece de Kvitova, întrucât prima semifinală - Elena Rybakina - Jessica Pegula - s-a jucat deja, așadar câștigătoarea primei semifinale va fi mai odihnită la ora începerii finalei. 

Cîrstea are palmares negativ în fața Kvitovei, scor 4-6 la meciurile directe. Privind partea plină a paharului, Sorana Cîrstea a câștigat două din cele mai recente trei partide cu dubla campioană de la Wimbledon, reușind să o învingă categoric, scor 6-2, 6-2, în primul tur al Openului Australian 2022. 

Sorana Cîrstea, despre adversara din semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami

Vorbind despre următoarea oponentă, Sorana Cîrstea le-a menționat pe ambele combatante ale ultimului sfert de finală rămas de jucat la Miami, în turneul feminin. 

„Petra e atât de bună, e o jucătoare grozavă. Suntem de aceeași vârstă, ne cunoaștem bine și am jucat de multe ori împreună. Am mult respect pentru ea.

De partea opusă, nu o știu pe Alexandrova prea bine, nu cred că m-am antrenat cu ea niciodată. E o mare diferență. Pe Kvitova o cunosc foarte bine, iar pe Alexandrova aproape deloc,” a spus Sorana Cîrstea pentru The Tennis Channel. 


Sorana Cîrstea, apariție spectaculoasă alături de Eugenie Bouchard

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!