VIDEO EXCLUSIV Ce ar vrea să vadă Horia Tecău schimbat în sportul românesc: răspunsul alarmant oferit în emisiunea Poveștile Sport.ro

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 16 Noiembrie 2023, 11:22
Data actualizarii: Joi 23 Noiembrie 2023, 20:41

Horia Tecău a fost invitatul de marcă al jurnalistului Andru Nenciu, în cel mai recent episod al emisiunii Poveștile Sport.ro

În Emisiunea Poveștile Sport.roHoria Tecău a explicat punctual care ar fi primul lucru pe care l-ar schimba în sportul românesc.

Evitând varianta răspunsului ușor, care ar fi însemnat, potrivit spuselor sale, să menționeze finanțarea și infrastructura ca nevoi principale ale sportului autohton, Horia Tecău a vorbit despre importanța creării unei comunități în care foști sportivi să colaboreze deschis cu juniorii, cu părinții și cu alți experți care se ocupă de viitorul disciplinelor sportive în țara noastră. 

Horia Tecău: „Prea mult am simțit că e fiecare cu felia lui și o teamă de a împărtăși prea mult, de a nu pierde ceva.”

„Aș încerca să țin aproape și foarte unită familia celor care au trăit o experiență din care pot împărtăși. Să creez o comunitate în care să se poată împărtăși informația mai bine.

Prea mult am simțit că e fiecare cu felia lui și o teamă de a împărtăși prea mult, de a nu pierde ceva. Bineînțeles că pot să spun acum că avem nevoie de finanțare, de infrastructură, de buget, dar ăsta e un lucru care se poate face doar printr-o comunicare, o deschidere, o înțelegere,” a explicat Horia Tecău, în emisiunea Poveștile Sport.ro.

Tecău, îndemn pentru copii: „Aveți curaj să întrebați! Veniți la mine, mergeți către Pavel, Crivoi și alții. Fără jenă!”

„Sunt generații de copii care vin acum la tenis care au nevoie să te audă, să te vadă, să te simtă acolo, alături de ei. Părinții au nevoie să audă din experiența ta trăită și cum ai trecut prin ea, ce decizii ai luat. Poate că au nevoie să vorbească inclusiv cu părinții tăi.

Trebuie să fie o comunitate mult mai unită, disponibilă să împărtășească informații. Un jucător, după o carieră lungă, e natural să împărtășească. 

Dacă aș putea să dau un sfat părinților și jucătorilor tineri, copiilor: 'aveți curaj să întrebați. Veniți către mine să mă întrebați. Mergeți către Pavel, Crivoi și alții, pentru că sunt acolo dispuși să împartă informația. Mergeți către ei și întrebați, fără jenă!',” a adăugat Tecău, în exclusivitate pentru Sport.ro. 

Horia Tecău este unul dintre tenismenii de top ai României, în Era Open. A câștigat 38 de titluri în circuitul ATP, în proba de dublu masculin, dintre care două, în turneele de mare șlem: la Wimbledon, în 2015 și la US Open, în 2017.

A ieșit câștigător al Turneului Campionilor, în 2015, alături de Jean-Julien Rojer, dar și cvadruplu campion al turneului ATP de la București, în edițiile 2012, 2013, 2014 și 2016, cu patru parteneri diferiți: Robert Lindstedt, Max Mirnyi, Jean-Julien Rojer și Florin Mergea. 

În 2016, la Rio de Janeiro, Horia Tecău a câștigat, împreună cu același Florin Mergea, singura medalie olimpică reușită de România în probele olimpice de tenis. Cei doi dubliști au fost medaliați cu argint. 


Horia Tecău, la Poveștile Sport.ro. Emisiunea integrală

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!