GALERIE FOTO Aryna Sabalenka dezvăluie secretul folosit pentru a o învinge pe Iga Swiatek 

Aryna Sabalenka Iga Swiatek Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Mai 2023, 09:35
Data actualizarii: Marti 09 Mai 2023, 09:36

Sabalenka nu se consideră favorită la câștigarea Roland Garros, deși a ieșit campioană la Madrid. 

Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA) a învins-o în trei seturi pe Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA), în finala turneului WTA 1000 de la Madrid, scor 6-3, 3-6, 6-3, trecându-și în cont un al doilea titlu important în stagiunea 2023, după câștigarea Openului Australian. 

Vorbind despre provocările depășite pentru a o putea învinge pe jucătoarea poloneză care domină ierarhia mondială de peste un an, sportiva bielorusă a pus accent pe spiritul său de luptă.

Sabalenka, despre Swiatek: „E mereu dură fizic, dar poate și mai rezistentă mental. Trebuie să ții pasul cu ea cât de mult timp cu putință.”

„Îmi amintesc perfect fiecare meci și sesiune de antrenament pe care le-am avut împreună, până să ajung aici. Mi-a fost foarte dificil să mă adaptez la aceste condiții, dar nu am avut de ales, dacă am vrut să o bat pe Iga. A trebuit să continui să alerg, să lupt pentru fiecare minge.

De asta o respect atât de mult. Tot ce face ea în lumea tenisului mă motivează mult. Este, în primul rând, întotdeauna dură din punct de vedere fizic, dar poate și mai rezistentă mental. 

Simți că nu ai loc unde să îți cobori nivelul de joc, în fața ei, trebuie să ții pasul cu ea cât de mult timp cu putință,” a declarat Aryna Sabalenka, conform Punto de break, dezvăluind secretul unei bătălii bune purtate cu Swiatek.

„Când se va termina acest sezon de zgură vom vedea dacă într-adevăr sunt bună sau dacă am fost doar norocoasă.”

Întrebată dacă se simte acum favorită la câștigarea întrecerii de la Roland Garros, Aryna Sabalenka a răspuns negativ. „Nu mă simt favorită, dar vreau să fiu una dintre acele jucătoare importante ale turneului. Voi continua să muncesc din greu pentru a juca cel mai bun tenis al meu în Roma și la Roland Garros.

Când se va termina acest sezon de zgură vom vedea dacă într-adevăr sunt bună pe această suprafață sau dacă am fost doar norocoasă, în aceste ultime săptămâni,” a completat Aryna Sabalenka, perfect detașată emoțional de implicarea sa în circuitul WTA. 


De ce este Djokovic mai bun decât Federer și Nadal: explicația oferită de Victor Hănescu

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!