Ana Bogdan a pierdut cel mai intens meci jucat până acum la Roland Garros, 7-6, 6-7, 2-6 cu Victoria Azarenka, după 3 ore de joc

Ana Bogdan Roland Garros 2022 Ana Bogdan Victoria Azarenka Roland Garros Romania la Roland Garros 2022 Tenis WTA Romania Tur 1 Roland Garros 2022 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 23 Mai 2022, 17:30
Data actualizarii: Luni 23 Mai 2022, 17:39

Victoria Azarenka a izbucnit în lacrimi, imediat după încheierea partidei, întinse pe durata a 2 ore și 58 de minute. 

În prima întâlnire directă, Ana Bogdan și Victoria Azarenka au jucat un tenis dramatic, în runda inaugurală a Roland Garros 2022. Azarenka s-a impus în trei seturi, scor 6-7 (7), 7-6 (1), 6-2, după 3 ore fără 2 minute.

Sportiva din România a câștigat cu 7-6 un prim set jucat în mai mult de o oră, în care dubla campioană de Grand Slam - Victoria Azarenka - a avut avantajul scorului de 5-2 la game-uri și a trei mingi de set procurate în tiebreak, la scorul de 6-3.

Reverul Anei Bogdan, mașinărie de lovituri direct câștigătoare

De la 6-3 pentru Azarenka, în tiebreak-ul primului set, Ana Bogdan a demonstrat o reziliență defensivă, dar mai ales o abilitate impresionantă de a găsi loviturile direct câștigătoare, de pe linia de fund, impunându-se cu 9-7. 

  • Ana Bogdan, 40 de winnere contra Victoriei Azarenka 

Partida a fost întreruptă după aproximativ 100 de minute de joc, din cauza ploii, dar nici măcar o tergiversare de două ore nu a putut să o ajute pe Azarenka în a găsi un ritm constant împotriva Anei Bogdan, în primă fază.

Prezentă în turul 3 la Paris în 2021, Ana Bogdan a menținut un ritm înalt de joc până în finalul setului doi. Partida reluată de la 7-6, 3-3, jucătoarea din Sinaia s-a văzut descoperită în tiebreak, încheiat 7-1 în favoarea bielorusei. 

Victoria Azarenka - Andrea Petkovic, în turul secund la Roland Garros

Setul decisiv a fost povestit de epuizarea Anei Bogdan, al cărei rever a încetat să facă minuni, iar Victoria Azarenka a reușit să își facă mai mult loc în jocul psihic, după primele raliuri lungi câștigate.

A fost, per total, o partidă extrem de disputată, care a amintit de turul 3 pierdut de Ana Bogdan cu Paula Badosa, în ediția precedentă a turneului de la Roland Garros, iar dubla campioană de Grand Slam, Victoria Azarenka se califică, dar nu fără să fi fost bântuită de reverul cu două mâini atât de exploziv al româncei. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!