EXCLUSIV Încă un român joacă titular în naționala Irlandei! Daniel Mare a și înscris în ultimul meci, cu Elveția: ”Ard de nerăbdare să arăt ce pot”

Daniel Mare Hardwicke FC Kevin Mare nationala Irlandei Shamrock Rovers Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2023, 10:20
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2023, 10:30

Fundașul dreapta al lui Shamrock Rovers este doar unul dintre numeroșii români care la nivel internațional reprezintă o altă țară în competițiile fotbalistice.

După Patrick Baranyai, românul de 17 ani din naționala Irlandei recent transferat la Hercules Alicante și prezentat în exclusivitate de Sport.ro, un alt român născut în Éire strânge selecție după selecție pentru reprezentativa ”băieților în verde” (Na buachaillí i nglas, în limba irlandeză).

Daniel Mare, care încă nu a împlinit 16 ani, a jucat titular pentru Irlanda și la categoria Under 15, și la categoria Under 16, iar fundașul campion cu Shamrock Rovers și părinții acestuia au dialogat cu Sport.ro despre familie, despre performanțele de la echipa de club și de la echipa națională a Irlandei, și despre planurile de viitor.

”Noi suntem din Baia Mare, dar băiatul este născut la Dublin și are dublă cetățenie, română și irlandeză. 

Cum până acum nu ne-a contactat nimeni de la Federația Română de Fotbal, nu am avut de ce să ezităm când a venit prima convocare la naționala Irlandei.

Daniel a câștigat anul trecut titlul de campion la juniori și, ca orice fotbalist irlandez, ne bate gândul către Premier League din Anglia, dar nu excludem pe viitor nici ligile din România”, a explicat tatăl lui Daniel, Ovidiu Mare, pentru Sport.ro.

Integralist și marcator în ultimul meci la națională, Irlanda - Elveția 1-1

În această lună, într-un meci de pregătire disputat în Spania, la Oliva Nova Sports Center, naționala Under 16 a Irlandei a remizat cu Elveția, scor 1-1, iar Daniel Mare a fost integralist și a deschis scorul în minutul 19.

”Am jucat până acum la o singură echipă de club, Shamrock Rovers, sezonul trecut am ieșit campioni și de doi ani deja sunt la echipa națională a Irlandei, am avut meciuri cu Muntenegru, cu Polonia, cu Spania, acum cu Elveția...

M-am simțit și de data aceasta foarte bine, condițiile sunt excelente și pot spune că ard de nerăbdare să arăt ce pot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FAIreland (@faireland)

Am înscris împotriva Elveției primul meu gol la națională, unde am jucat cu numărul 2, fundaș dreapta, dar la fel de bine pot să joc și pe un post mai ofensiv pe bandă, ca extremă.

Le mulțumesc și pe această cale părinților pentru susținere și antrenorilor”, a declarat Daniel pentru Sport.ro.

Daniel are un frate mai mare, Kevin, și el fotbalist

Fratele mai mare, Kevin, în vârstă de 21 de ani, este și el fotbalist. Jucător ofensiv, a evoluat ca junior la Bohemians FC, Shamrock Rovers și Shelbourne FC, printre altele, iar acum este legitimat la o echipă din Dublin, Hardwicke FC.

”Influența lui Kevin asupra mea există încă de când aveam 2 ani, eram împreună cu părinții la toate antrenamentele și meciurile lui. 

Chiar de multe ori, după ce am mai crescut, eu eram copilul care aduna mingile din afara terenului”, a mai spus Daniel, care a înscris și în ultimul meci jucat la echipa de club, o partidă de pregătire înaintea debutului sezonului din luna martie.

Citește și: 

Doi fotbaliști români s-au calificat cu naționala Canadei la Campionatul Mondial Under 17! ”Băieți serioși, s-au dezvoltat fantastic”

Românul din naționala Irlandei s-a transferat la Hercules Alicante: ”Am nume unguresc, dar nimeni din familie nu știe limba maghiară”

Mario Simuț, românul din Oradea care joacă pentru Ungaria, lăudat de selecționerul maghiar! ”Este util și marchează”

Theo Corbeanu, atacantul român din Premier League care joacă la naționala Canadei, a fost împrumutat de Wolverhampton Wanderers în Germania!

Foto și video: Shamrock Rovers Academy, FA Ireland, arhivă personală

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!